33 weken van de zwangerschap

Dhch2018

Week 33 van de zwangerschap

 

Wat betreft het gewicht maakt uw baby nu een groeispurt, hij of zij komt per week ongeveer 230 gram aan. Ook is de baby nu al behoorlijk sterk en dat kunt u gaan merken. Het schoppen kan nu soms pijnlijk zijn. Sommige vrouwen krijgen zelf blauwe plekken of zelfs gekneusde ribben omdat het kindje nu al veel kracht heeft. Uw kindje maakt nu ongeveer 500 bewegingen per dag. In lengte zal het kindje nu niet meer zoveel groeien. Zou uw baby nu door welke omstandigheden dan ook geboren worden, dan heeft dit geen grote gevolgen. De baby zal dan nog wel in het ziekenhuis moeten blijven. De geboorte van uw kindje nadert, probeer echter wel zo veel mogelijk te ontspannen, stress is niet goed voor de baby. Te veel stress kan vernauwing in de bloedvaten veroorzaken en dat heeft zijn uitwerking op de placenta. De placenta is voor uw baby van levensbelang.

aanbieding! Bestel de Alecto DBX 85 Eco Baby foon met voor slechts 50€ Excl BTW

 

Ik ben niet dom en ik weet dat het natuurlijk not done is om tijdens de zwangerschap te roken. Maar ik rook als twintig jaar lang, ben begonnen toen ik 13 was. Het was toen normaler en ik was ook erg tegendraads. Maar ja ik ben nu erg verslaafd aan en zwanger. Toen ik het blauwe streepje van mijn test zag hield ik mij voor om meteen te stoppen met roken. maar ik heb dat nooit meer dan een paar dagen kunnen volhouden. Ik voel mijzelf behoorlijk zwak dat ik er niet mee kan stoppen, en heb er ook ruzie over met mijn man, die het toch al een slechte gewoonte vond. Ook krijg ik regelmatig negatieve opmerkingen op het werk als ik in de pauze in de rook kantine verschijn. Vooral van moeders die wel gestopt waren. Het kan natuurlijk ook niet meer, dat weet ik wel. Maar hoe kan ik stoppen? Ik heb help nodig!

http://www.wekenzwangertips.nl

Geef een reactie