DHCH 2018
Image default
Financieel

Beleggen op de lange termijn

Wanneer je op de lange termijn wilt gaan beleggen is de strategie vanzelfsprekend wat anders dan wanneer je op de korte termijn gaat beleggen. Bij lange termijn beleggen is het van belang om aandelen te kopen waarvan je een stijging verwacht over een periode van enkele maanden tot zelfs enkele jaren. Het is vooral raadzaam om te kijken naar aspecten als het bedrijfsmodel en de winstgevendheid op de lange termijn. In dit artikel leggen we uit hoe je succesvol op de lange termijn kunt beleggen.

Als eerste ga je bepalen in welke categorie je wilt gaan beleggen. Dit kunnen bijvoorbeeld Amerikaanse aandelen zijn of beleggen in goud. Vervolgens ga je de effecten bestuderen en analyseren. Je moet als het ware een voorspelling gaan maken over de houdbaarheid van de huidige situatie. Het is natuurlijk belangrijk dat je gaat beleggen in iets dat groeipotentieel heeft. Zo heeft de computerindustrie momenteel een groot groeipotentieel, omdat er constant technologische ontwikkelingen plaatsvinden. De branche voor postbedrijven daarentegen is veel minder interessant, vanwege het feit dat er tegenwoordig steeds meer online wordt verzonden. Daarbij is de branche waar een bedrijf zich in bevindt erg relevant om te analyseren. Deze factor is van groot belang op de winstgevendheid van een bedrijf op de lange termijn.

Verder ga je kijken naar de financiële situatie van een bedrijf, het huidige management van het bedrijf, de resultaten in het verleden en het toekomstperspectief. Aandelen kopen van een bedrijf waarbij het management constant verandert is over het algemeen niet aan te raden. Ook de concurrentie is belangrijk om in de gaten te houden. Deze informatie is vrij eenvoudig te verkrijgen. Beursgenoteerde bedrijven zijn namelijk verplicht om bepaalde gegevens openbaar te maken. Door de jaarrekeningen en onderliggende cijfers van bedrijven door te nemen kan je al een veel beter beeld krijgen van het betreffende bedrijf.

http://leerbeleggen.com

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je een persoonlijke lening afsluiten?

Op zoek naar iemand voor administratie Almelo?

Hoe rimpeling te kopen met Coinbase

108 comments

Comments are closed.