Beperk je risico’s als ondernemer

Dhch2018

Als startende ondernemer komen er allerlei zaken bij kijken om je onderneming succesvol en goed draaiende te houden. Daar zijn investeringen voor nodig, maar je wilt uiteraard het risico zo veel mogelijk beperken. Veel ondernemers kunnen niet zonder een bedrijfsauto, om klanten te bezoeken of goederen te bezorgen bijvoorbeeld. Vind je het aanschaffen van een bedrijfsauto echter risicovol of een te grote investering? Het leasen van een bedrijfsauto kan een oplossing bieden, want dit geeft zekerheid in de kosten en beperkt (financiële) risico’s. Je hoeft bovendien niet een groot bedrag klaar te hebben liggen, zoals bij een koop auto, maar de kosten worden over langere termijn verspreid. 

Geen onverwachte kosten

Vele ondernemers en werkgevers maken al gebruik van een lease auto. Ze kunnen genieten van het gemak om altijd in een nieuwe auto te kunnen rijden en niet om te hoeven kijken naar onverwachte kosten als reparaties of vervangend vervoer. Omdat je met de leasemaatschappij een lease contract afsluit, waarin het bedrag is vastgelegd dat je maandelijks moet betalen, zorgt de leasemaatschappij voor onderhoudskosten, reparaties, verzekeringen, wegenbelasting en wegenhulp. Als je met pech komt te staan onder werktijd wordt er dus snel ander vervoer voor je geregeld, zodat je je zakelijke afspraken gewoon kunt nakomen en op tijd kunt bezorgen.

Is een bedrijfsauto leasen iets voor jou?

Een bedrijfsauto leasen neemt dus een hoop stress en risico’s weg. Je weet van te voren wat je kwijt bent aan kosten voor de periode van het lease contract, maar je moet dit bedrag uiteraard wel elke maand klaar hebben liggen. Je moet je ook houden aan afspraken die je gemaakt hebt met de leasemaatschappij en bijbetalen als je meer kilometers aflegt dan van te voren opgegeven was. Sommige maatschappijen bieden echter flexibele contracten aan of geven de mogelijkheid tot shortlease: een auto leasen voor een kortere periode, minder dan een jaar.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/

Geef een reactie