De opkomst van de catering

Dhch2018

Het laatste decennium heeft catering een enorme opkomst doorgemaakt zoals bijvoorbeeld welling catering nijmegen. Waar 10 jaar geleden catering vooral bij bedrijven en feesten een rol speelde, is deze service nu ook toegankelijker en bekender geworden bij particulieren. Catering is ontstaan door de vraag aan verzorgde maaltijden, hapjes en drankjes bij grote bedrijven en instanties. Daar waar het ging om grote groepen mensen waarvoor de horeca niet zelf kon worden verzorgd. Dit kan zijn omdat er geen keukenvoorziening aanwezig was om maaltijden voor grote groepen te verzorgen of dat er geen materialen, zoals serviesgoed voorhanden was. Catering was in dit soort situaties de oplossing. 

Van groot naar klein

Er zijn twee redenen waarom catering is overgegaan van grote groepen naar kleine aantallen. Het viel niet mee om het hoofd boven water te houden toen de crisis in Nederland aanbrak. Cateraars werden gedwongen ook kleinere groepen te bedienen. Aan de andere kant werd de vraag van kleine groepen naar catering ook weer groter. Ook de hervormingen in de zorg bood kansen voor de cateraar. Steeds meer onderdelen werden uitbesteed, zo ook de maaltijdverstrekking aan ouderen. Tot slot kwam daarbij een groep mensen die gezond wilden eten, maar daar niet altijd tijd voor hadden of het gemak van een verzorgde maaltijd waardeerden.

De catering anno 2016

De vraag naar verzorgde maaltijden is inmiddels ook bij particulieren in trek. Al zijn de doelgroepen zeer verschillend. We kennen nog steeds de groepen die catering inschakelen bij feesten en partijen. Maar cateraars hebben hun aanbod ook drastisch uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan verzorgde barbecues of buffetten. Deze zijn al vanaf 6 tot 8 gasten te reserveren. We komen catering ook tegen bij bedrijven die lunches laten verzorgen of waar werknemers zelf broodjes bestellen. Dan is er nog de groep ouderen waar maaltijden voor worden verzorgd. Deze laatste groep wordt steeds groter.

Geef een reactie