DHCH 2018
Image default
Gezondheid

Elektronische sigaret als geneesmiddel?

Als je wilt stoppen met roken, zijn er verschillende mogelijkheden waar je je heil in kunt zoeken. Zo kun je moedig de sigaret in zijn geheel weggooien en de  periode waarin je ontwenningsverschijnselen hebt, aanpakken door het eten van dropjes, kauwgom of uitwijken naar lichamelijke inspanning. Door je drang naar roken in te zetten tijdens een workout, voorkom je overtollige gewichtstoename die vervolgens voortkomt uit een mogelijk startende voedselverslaving. Of je kiest voor medicatie om je te laten ondersteunen in dit uitdagende proces. Nicotinepleisters zijn zelfs ‘verheven’ tot geneesmiddel en vaak op doktersvoorschrift verkrijgbaar. Zou hetzelfde kunnen gelden voor het elektrisch roken?

 

Beweegredenen

Er zijn redelijk wat redenen om het elektrisch roken als geneesmiddel aan te schrijven. Belangrijkste hiervan is dat het mensen helpt bij vermindering in hun nicotinebehoefte. De dosering is namelijk af te bouwen, zelfs tot nul. Hiermee voldoet het aan de belangrijkste voorname. Bovendien gebruiken mensen minder sigaretten dan voorheen, als ze hun gewoontes alsnog oppakken. Het blijkt vooralsnog een effectief hulpmiddel bij stoppen of minderen in roken. De directe gevaren die nicotine meebrengen, nemen af. Dit geldt zowel voor de gebruiker als voor de omgeving van de gebruiker. Ook in veel andere landen wordt het elektrisch roken reeds als geneesmiddel gezien. Voldoende onderzoek is echter nog niet uitgevoerd om te bepalen of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Er bestaat namelijk wat twijfel omtrent de veiligheid van de gebruikte vloeistoffen en de dampen die bij roken vrijkomen.

 

Op dit moment staat het e-roken welliswaar nog niet als geneesmiddel geregistreerd. Het blijft daardoor voorlopig nog onbeperkt verkrijgbaar. Er zijn daarentegen wel een aantal winkels en webshops te vinden waar je een elektronische sigaret aanschaffen kunt. Daar zijn ook de verschillende smaken aan vloeistoffen te vinden. Deze kun je heel eenvoudig zelf bijvullen in de e-sigaret.   

http://www.smokesmarter.nl/elektronische-sigaret-kopen

Gerelateerde artikelen

Impotentie bij mannen

Een gezichtsbehandeling niet langer taboe.

michael

Gewrichten

michael

13 comments

Comments are closed.