Goede radioverbinding

De afgelopen decennia zijn er steeds meer en meer radiozenders gekomen en dit heeft ervoor gezorgd dat het druk is geworden op het FM netwerk. De kwaliteit van het FM netwerk laat daarom ook weleens te wensen over. Radio stations willen natuurlijk hun luisteraars wel de beste kwaliteit bieden, niets is vervelender dan een radiozender die stoort. Precies om deze reden zijn veel radiozenders overgestapt om het DAB+ netwerk. Dit netwerk biedt vele voordelen want de kans op ruis is vrijwel nihil. Alle nieuwere auto’s zijn uitgerust met een radio die zenders kan ontvangen op het DAB+ netwerk. Heb je een wat oudere auto dan is de kans groot dat de radio nog niet zenders ook op dit netwerk kan ontvangen.

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om radio te luisteren. Wat denk je bijvoorbeeld van online radio beluisteren. Waar vroeger bedrijven nog echt een radio hadden staan om een muziekje op te zetten tijdens werktijd wordt dit tegenwoordig bijna allemaal digitaal gedaan. Sommige radiozenders zijn zelfs alleen nog online te beluisteren door middel van een (MP3) stream in plaats van via FM of AM.

Omdat zoveel mensen tegenwoordig radio beluisteren via het internet worden radio zenders zoals bijvoorbeeld  een radio 10 gold wel gedwongen om een MP3 stream online te plaatsen op de website. Doen ze dit namelijk niet dan verliezen ze veel luisteraars en dus ook veel advertentie-inkomsten. Er zijn tegenwoordig ook websites die van alle radiozenders de streams verzamelen en zo een gehele database van streams kunnen aanbieden. Een mooi voorbeeld hiervan is de website radioguide. Deze website heeft van de meeste radiozenders uit de wereld een MP3 stream en categoriseert deze handig per land. Als inwoner van bijvoorbeeld Denenmarken kun je makkelijk en snel je favoriete radiozenders vinden maar dit geldt dus ook voor een inwoner uit Egypte.

http://www.radioguide.fm/

Geef een reactie