Goedkope serrebouw

Dhch2018

Het is bij steeds meer bouwbedrijven mogelijk om goedkoop een serre te laten bouwen. De goedkope serrebouw komt door de lagere kosten dat de bouwbedrijven maken in de productie.

Vroeger moest een bouwbedrijf alle onderdelen voor een serrebouw met de hand maken. Later konden grote bedrijven dit met machines doen en ging het sneller maar het koste nog steeds veel tijd. Nu is het mogelijk om de onderdelen voor een serrebouw in massaproductie te laten maken. De onderdelen dat voor iedere serrebouw nodig zijn worden allemaal samen in een fabriek gemaakt.

Door het grote volume van productie en automatisering liggen de kosten hiervoor lager. Zo kunnen bouwbedrijven de onderdelen voor een fractie van de prijs inkopen dat het hun vroeger koste om het zelf te maken. Hierdoor kunnen ze goedkoper serres maken en dus hun diensten goedkoper aanbieden.

Nu liggen de kosten voor een serrebouw dan ook flink lager. Dit zien we ook terug aan het aantal serres dat nu in Nederland worden gebouwd. Door de lagere kosten voor de serrebouw kiezen steeds meer huiseigenaren om een serre te laten bouwen. Zelfs mensen in rijtjeshuizen laten nu een serre bouwen omdat het mogelijk is en goedkoop is.

Geef een reactie