Hotel Noorwegen

Dhch2018

Op zoek naar een hotel Noorwegen

Dit jaar wilden ik weer eens lekker op vakantie met mijn vrouw en drie kinderen. We hebben jarenlang gekampeerd, maar dat worden we wel een beetje zat. De kinderen zijn ook niet meer zo klein, dus die kunnen het nu ook wel in een hotel uithouden. Onze kinderen zijn allemaal in de tienerjaren: onze jongste dochter is dertien, onze oudste dochter is negentien en onze zoon is zestien. Het zou dus best de laatste keer kunnen zijn dat we met zijn allen op vakantie gaan, want de kinderen worden groot en zullen gauw hun vleugels uitslaan.

We gingen dus voor een hotel. Noorwegen was het land van onze keuze.  Noorwegen schijnt een prachtig land te zijn met schitterende natuurgebieden waar je kunt genieten van rust en reinheid. Dit leek ons een uitermate geschikte bestemming voor de laatste vakantie met het complete gezin. We zijn wel een tijdje bezig geweest met onze zoektocht naar het juiste hotel. Noorwegen herbergt zeer veel hotels, vooral in de mooiste natuurgebieden. Het is lastig om te kiezen omdat er zoveel keuze is. We hadden dus wel wat keuzestress met betrekking tot het hotel. Noorwegen heeft ons van te voren best wat kopzorgen gegeven, maar gelukkig was er Pollfoss!

Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om naar hotel Pollfoss te gaan in Skjak. Dit is een oud en traditioneel hotel. Noorwegen heeft heel onherbergzame gebieden en daarom staat dit hotel van oudsher bekend als tussenstop voor reizigers. Ook tegenwoordig staan tradities nog hoog in het vaandel voor dit hotel. Noorwegen heeft een boeiende geschiedenis en interessante gewoontes, en als je deze wilt leren kennen is het heel leuk om naar Pollfoss te gaan.

Hotel Noorwegen: onze ervaringen

We hadden een vakantie van een week gepland in dit hotel. We wilden er even uit zijn, maar we wilden ook niet wekenlang in een hotel opgesloten zitten. Een week leek ons dus perfect: het is lang genoeg om lekker eropuit te gaan, maar kort genoeg om niet te dicht op elkaars lip te zitten zodat de vakantie eindigt in irritaties en ruzies. Toen we aankwamen waren we heel tevreden over het hotel. Noorwegen weet wel hoe ze haar gasten moet behandelen! Mijn vrouw en ik sliepen op een tweepersoonskamer, evenals mijn twee dochters. Onze zoon sliep alleen op een kamer. Gelukkig hadden we op tijd geboekt, want het hotel is niet zo groot. Als we later waren geweest waren we er misschien niet eens meer tussen gekomen. De faciliteiten waren prima in dit hotel. Noorwegen staat bekend om wat hogere prijzen, maar wat je ervoor terugkrijgt is dan ook van goede kwaliteit. De kamers waren zeer luxe met zachte bedden en lakens van hoge kwaliteit. De douche was heerlijk en alles was goed onderhouden en schoon. De kamers waren tevens heel sfeervol. Ik ben een liefhebber van een ietwat ouderwetse, traditionele inrichting. Als je bij de receptie binnenkomt, wordt je meteen verrast door de sfeer van een oude berghut. Heerlijk om zo even in een totaal nieuwe omgeving te zijn! Maar wat nog wel het beste was van onze vakantie was de omgeving van het hotel. Noorwegen is een prachtig land. Dat hebben we nu zelf ondervonden. Er was een prachtige waterval vlakbij het hotel. Noorwegen kent vele bergachtige gebieden, bossen en watervallen. Het is er heerlijk rustig en je wordt niet overvallen door golven toerisme. We konden dus heerlijk onze gang gaan in de omgeving. We hebben prachtige wandelingen gemaakt van en naar het hotel. Noorwegen is ons nieuwe favoriete vakantieland!

Boeken en prijzen

De service is ons heel goed bevallen in het hotel. Noorwegen staat bekend om haar gastvrijheid. De kamers waren niet al te duur, de prijzen waren als volgt:

  • 390 Noorse kronen voor een tweepersoonskamer
  • 575 Noorse kronen voor een eenpersoonskamer
  • 365 Noorse kronen voor een driepersoonskamer
  • 315 Noorse kronen voor een vierpersoonskamer

Al met al is de vakantie dus best meegevallen qua prijzen. Vooral ook omdat we voor ons plezier gewoon de natuur zijn ingetrokken. We zijn niet in dure pretparken en restaurants geweest. We zijn gewoon lekker de natuur ingegaan rondom het hotel. Noorwegen is duur als je veel gebruik maakt van toeristische diensten, maar als je gewoon zelf je gang gaat vallen de prijzen reuze mee.

Het boeken was ook heel gemakkelijk. Op de site stond niet precies aangegeven wat de procedure was, dus hebben we gewoon een mail gestuurd. We dachten: Engels begrijpen ze vast wel in een Noors hotel. Noorwegen is heel internationaal georiënteerd in net zoals in Nederland praten veel mensen er gewoon Engels. We kregen al snel antwoord en er werden wat mogelijkheden aan ons voorgelegd met betrekking tot de periode en de kamers. We werden dus heel vriendelijk benaderd en we wisten meteen dat het goed zat met dit hotel. Noorwegen was definities de bestemming voor onze vakantie!

Nu we terugkijken naar de foto’s van onze mooie avonturen kunnen we zeggen dat de vakantie helemaal geslaagd is. We hebben mooie dingen gezien zoals watervallen en wilde dieren in de bossen. We zijn actief geweest en hebben genoten van het zonnige, maar niet te warme weer. We hebben nergens spijt van en we zijn heel blij dat we dit mooie land hebben leren kennen. Ons blije gevoel is voor een groot deel wel bepaald door het fantastische hotel. Noorwegen is prachtig, maar er gaat ook niets boven een comfortabele accommodatie!

http://www.pollfoss.com/hotel-noorwegen/

Geef een reactie