Op vakantie naar Spanje

Dhch2018

Ben je op zoek voor een vakantie naar Spanje? De Costa Brava doet het altijd goed bij de Nederlandse bevolking, de Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook aan de Middellandse zee om precies te zijn in Catalonië. Dit ligt in de provincie Girona, in het noorden van het land is het begin van deze provincie tot aan Blanes een welbekende vakantiebestemming onder voornamelijk jongeren. Er heerst een mediterraan klimaat. De streek wordt soms geplaagd door de tramontana, een felle, koude noordenwind die vooral in de winter ijzige lucht aanvoert in een wolkeloze stralend blauwe hemel maar over het algemeen is het heel het jaar zeer aangenaam om een vakantie hier door te brengen in dit gebied.

Over het algemeen is de kust van de Costa Brava zeer woest en wild, dit komt door de vele rotsen die hier zijn en vaak tot soms in de zee uitlopen. Dit is dan ook de reden waarom je langs de 200 kilometer lange kust veel fraaie baaien en plaatsen tegen komt. Brede zandstranden zijn dan ook erg zeldzaam in dit gebied. Eigenlijk zijn de enige twee de stranden in de enorme Golf van Roses en in de Golf van Pals.

Vakantie Spanje boeken ? Dan is Costa Brave zeker een geschikte bestemming voor jou! Barcelona ligt op een prima afstand van de meeste vakantie bestemmingen langs de kust. Barcelona is een fraaie stad waar je je dagenlang kunt vermaken met de winkels en historische bezienswaardigheden die de stad voor jou te bieden heeft. Tijdens een bezoek aan Barcelona kan een rondleiding in het prachtige stadion Camp Nou, het voetbalstadion van ’s werelds beste en misschien wel meest succesvolle voetbalclub. Aanschouw in welke ruimte Messi en Neymar zich omkleden en voorbereiden op een topwedstrijd in de Champions League, een bezoek aan dit stadion valt zeker aan te raden voor de sportieve toeristen onder ons!

http://vakantiespanje.nl/

Geef een reactie