Pigmentvlekken verwijderen manieren

Pigmentvlekken verwijderen manieren

Er zijn verschillende manieren kenbaar waarmee pigmentvlekken verwijdert kunnen worden. Zo kun je ze laten weg laseren, kun je verschillende peelings ondergaan, of kun je een pigmentvlekkencrème gebruiken. Hieronder bespreken we in het kort wat de methodes precies inhouden.

Pigmentvlekken verwijderen met laser

Pigmentvlekken verwijderen met laser – pigmentvlekken kunnen verwijdert worden met een laser. Een laser is een lichtgolf met maar één frequentie, daardoor is deze goed te richten op één specifieke plek zoals een pigmentvlek. Niet alle pigmentvlekken kunnen door middel van laser behandeld worden. De arts die deze behandeling uitvoert zal dan ook eerst controleren of de betreffende pigmentvlek geschikt is. Wanneer dit zo is, dan volgt er een intakegesprek en een testbehandeling. Tijdens deze behandeling worden andere pigmentvlekken op minder zichtbare plaatsen met de laser behandeld. Dit wordt zo gedaan om te bekijken of de behandeling succesvol zal zijn. Daarna pas volgt er een prijsopgave en een plan van behandeling.

Hoe werkt het?

De behandeling voelt aan alsof er speldenprikjes in de huid worden gegeven. In enkele gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een verdovende gel of lokale verdoving. In de meeste gevallen is niet echter niet nodig. Tijdens de behandeling wordt het pigment in de huidcellen van de pigmentvlek met laserlicht stukgeschoten, de omliggende cellen blijven grotendeels onbeschadigd.

Na de behandeling kun je direct weer naar huid. De vlek zal in de dagen er na eerst donkerder worden en wordt daarna pas lichter. Schrik dus niet wanneer de pigmentvlek plots nog donkerder wordt. Vaak moet de behandeling wel een aantal keren herhaal worden. Het resultaat na deze behandeling is blijvend, echter kan er nooit een garantie gegeven worden dat de vlek nooit meer terugkomt. Pigmentvlekken behandelen op deze manier is zeker aan te raden en erg effectief. 

http://www.skinlight.nl/shop

Geef een reactie