Renovatie van uw huis

Dhch2018

Het is lang niet altijd nodig een nieuwe dakkapel te plaatsen als de oude dakkapel op het oog versleten lijkt. In de meeste gevallen kan de oude dakkapel worden gerenoveerd. Een dakkapel renovatie heeft een paar belangrijke voordelen ten opzichte van een nieuwe dakkapel. Het belangrijkste voordeel is kostenbesparing. Je betaalt gemiddeld genomen 30% minder voor een dakkapel renovatie dan voor een nieuwe dakkapel en het eindresultaat is bijna hetzelfde. Bij een oude dakkapel is vrijwel alles te vervangen, zoals het boeiboord, de bekleding van de zijwanden en niet te vergeten de houten kozijnen. Na een dakkapel renovatie ziet de oude dakkapel er als herboren uit.
Je kunt bijna alles vervangen bij een dakkapel renovatie

Af en toe loont het niet om de oude dakkapel te renoveren, bijvoorbeeld als houtrot zijn intreden heeft gedaan. Een doorsnee dakkapel renovatie bestaat uit het vervangen de dakbedekking, de bekleding van de zijwanden en het boeiboord en als al eerder aangegeven de kozijnen. De meeste mensen kiezen ervoor de bestaande houten bekleding te laten vervangen door kunststof rabatdelen van Keralit of kunststof platen van Trespa. Bij het merendeel van de dakkapel renovaties wordt het houten kozijn vervangen door een supergoed isolerend kunststof kozijn en de minder milieuvriendelijke bitumen dakbedekking wordt verwijderd ten gunste van kunststof EPDM dakbedekking.
Er zijn nog veel meer dingen te doen met een oude dakkapel, je kunt deze bijvoorbeeld verbreden, hetzij verhogen. Het is ook mogelijk de isolatie van de bestaande dakkapel te verbeteren door nieuw en dikker isolatiemateriaal aan de binnenkant te laten plaatsen. Helaas moet de binnenafwerking van de dakkapel dan wel opnieuw worden gedaan. Terugkomend op het verbreden c.q. verhogen van de oude dakkapel, dit kan vergunningsvrij op de achtergevel, mits wordt voldaan aan de welstandscriteria van jouw gemeente. Je kunt een oude dakkapel op de zij- of voorgevel evengoed wel verbreden en/of verhogen, maar dan is een dakkapel vergunning wel noodzakelijk.
De levertijd van een renovatie is gelijk aan die van een nieuwe dakkapel

Je moet sowieso oppassen bij het wijzigen van een bestaande dakkapel op de zij- of voorgevel, want je mag niet opeens hele afwijkende materialen of kleuren gaan gebruiken. Houd de aanwezige karakteristieken van de oude dakkapel aan.
Een simpele en doorsnee dakkapel renovatie is binnen 1 dag afgerond, maar dan wordt de dakkapel niet verbreed en/of verhoogt. Wanneer de dakkapel ook vergroot moet worden, dan komt de dakkapel specialist 2 dagen over de vloer. De levertijd van een dakkapel renovatie is gelijk aan die van een nieuwe dakkapel. De levertijd van een dakkapel is namelijk altijd afhankelijk van de levertijd van een kozijn, deze levertijd bedraagt normaal gesproken 4 tot 6 weken.

Meer informatie over renovatie en beveiliging van uw huis door de slotenmaker van Amsterdam vindt u bij de Slotenmakersgilde.nl

http://www.moinatbouw.nl

Geef een reactie