Rookkanaal kopen ? Warmteshop.eu

Dhch2018

Rookkanaal nodig ?

Zoek een erkend bedrijf Bij de aanschaf van rookkanaal is het belangrijk met een bedrijf in zee te gaan, die erkend is. Dat wil zeggen dat het bedrijf over de juiste papieren beschikt. Een rookkanaal is niet zomaar een RVS kanaal met enkele centimeters dikte. Het gaat verder dan dat. Ook het monteren van de rookkanalen is vakwerk te noemen. De aanleg ervan moet namelijk aan veel soorten regels voldoen. Indien dit niet het geval is loop je de kans om onverzekerd te stoken.

Strengere eisen rookkanaal (T600).

Een rookkanaal zorgt voor de snelle afvoer van schadelijke rookgassen. Dit moet optimaal werken om de kans op het krijgen van schadelijke stoffen in huis te verkleinen. Vanaf januari 2014 zijn de regels omtrent kachels en haarden verscherpt. Zo mogen houthaarden alleen nog op een buitenluchtaansluiting werken en wordt de controle op de verbrandingslucht strikter. Ook moet een kleinere rookafvoer worden gebruikt dan de jaren ervoor. Niet alleen zijn veel mensen zich hier niet van bewust, de kans op een verkeerde aansluiting is groot.

Het is dan ook zeer belangrijk om een kwalitatief goed rookkanaal aan te schaffen met de juiste certificering. Ook moet de montage goed gebeuren. Schakel daarom een erkend bedrijf in. Een erkend bedrijf is niet alleen precies op de hoogte van de regelgeving, maar weet ook precies welk kanaal en welk soort kanaal moet worden gemonteerd.

Soort rookkanaal

Ook de keuze voor het soort rookkanaal kan lastig zijn. Met name de diameter is belangrijk. Deze wordt bepaald door de opening in de haard. Een rookkanaal met een te grote diameter kan ertoe leiden dat giftige gassen te langzaam stijgen, waardoor aanslag ontstaat. Een rookkanaal met een te kleine diameter zorgt ervoor dat de giftige gassen juist te snel stijgen. Hierdoor kan een opstopping van gassen in het rookkanaal ontstaan. Die gassen kunnen dan terug de huiskamer in worden gevoerd, wat uiterst schadelijk is voor de gezondheid.

Zoals je kunt lezen is de aanschaf van een rookkanaal niet eenvoudig. Informeer daarom altijd bij een erkende dealer. Ook is het raadzaam de montage te laten verrichten door een erkend bedrijf. In veel gevallen zijn erkende dealers zowel verkoper als monteur van rookkanalen. Meer info ? www.warmteshop.eu

https://warmteshop.eu