DHCH 2018
Image default
Woning en Tuin

Tuinaarde

Het belang van tuinaarde

Iedereen droomt natuurlijk van een mooi huis met een mooi lapje grond, zoals de Groningse zanger Ede Staal zo prachtig bezingt in zijn nummer ‘Mien Toentje’ (mijn tuintje). Het is echter niet gemakkelijk om deze grond rondom de woning mooi te krijgen en te houden. Het belang van het gebruik van tuinaarde wordt hierbij vaak onderschat. Tuinaarde kan op verschillende manieren een goede toevoeging zijn aan uw tuin en is een goedkope oplossing voor veel voorkomende tuinproblemen. Er zijn verschillende soorten tuinen, die behoefte kunnen hebben aan tuinaarde. Zo hebben veel vrijstaande huizen een voortuin en een achtertuin, of een tuin die geheel rondom het huis loopt. Een voortuin dient veelal alleen voor de sier: hierin worden mooie planten geplaatst of het bestaat louter uit gras met een aantal bloemperken en/ of struiken. Een voortuin heeft dan voornamelijk een esthetische waarde en zorgt ervoor dat het huis er mooier uitziet. Een achtertuin dient echter over het algemeen als plaats waar de bewoners buiten kunnen recreëren: in de zomer lekker buiten zitten, ’s avonds barbecueën en tot diep in de nacht met een vuurkorf, wat vrienden en een biertje gezellig bijkletsen. Ook bestaat de mogelijkheid dat het stuk grond rondom het huis wordt gebruikt als moestuin: hier worden groenten en fruit verbouwd, die de bewoners van het huis zelf kunnen consumeren of kunnen verkopen. Al deze manieren waarop de grond benut kan worden, hebben baat bij tuinaarde. Door het gebruik van tuinaarde zien tuinen er mooier uit, heeft u langer plezier van het groen en de bloemen en planten en zal de oogst van de moestuin beter uitvallen. Hieronder leest u op wat voor manieren tuinaarde gebruikt kan worden.

Het gebruik van tuinaarde rondom uw huis

Houdt u van een mooie siertuin voor uw huis? Vindt u het leuk als de postbode, die dagelijks over het tuinpad loopt om de post door de brievenbus te doen, u complementeert met uw mooie bloemen en planten? Of houdt u er simpelweg van om uit het raam te kijken en te kunnen genieten van mooie natuur? Dan is het verstandig om tuinaarde te gebruiken bij het aanplanten van de siertuin. Het bevat voedzame bestandsdelen, die goed zijn voor al uw planten, struiken en gras. Vooral als u een terras wilt ombouwen tot siertuin of u graszoden wilt plaatsen, is het verstandig tuinaarde te gebruiken om de grond op te hogen en voedzamer te maken. Ook kunt u met behulp van tuinaarde grote struiken en bomen planten: door de extra stevigheid die de speciale grond biedt, zullen deze extra stevig geplant kunnen worden. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor het aanleggen en onderhouden van tuinen die op een andere manier gebruikt worden. Een tuin die voornamelijk gebruikt wordt om in te recreëren kan bijvoorbeeld ook veel baat hebben bij tuinaarde. Gras groeit mooier en beter en ook uw terras zal beter en gemakkelijk aangelegd kunnen worden, vooral als u hiervoor de grond moet ophogen. U kunt dus ongestoord voetballen op het gras, een zwembad plaatsen en er lekker op liggen: het gras blijft mooi en stevig. Het terras zult u niet snel opnieuw hoeven te betegelen: u kunt al uw tuinmeubilair plaatsen en gebruiken zoveel u maar wilt. Daarnaast kunt u tuinaarde ook gebruiken voor het aanleggen van een moestuin. De grond van een moestuin moet voedzaam en stevig zijn, en het is mogelijk om extra voedzame grond te verkrijgen. Hierdoor groeien alle groenten, fruit en kruiden in uw moestuin als kool. Ook is het in grote hoeveelheden te verkrijgen voor relatief weinig geld: u kunt uw bestelling zo groot maken als u zelf wilt.

De aanschaf

Er zijn verschillende manieren om tuinaarde aan te schaffen. Zo kunt u bij de supermarkt vaak zakken van een paar kilo kopen voor een aantal euro’s. Ook tuincentra en bloemisten verkopen vaak dergelijke zakken. Veruit de gemakkelijkste manier is echter het bestellen van tuinaarde via Tuinaardekopen.nl. Hier kunt u ten eerste kiezen uit verschillende soorten grond. Iedere soort tuin heeft namelijk een andere soort grond nodig: wilt u een terras aanleggen of ophogen, dan heeft de grond niet veel voeding nodig, maar wel veel stevigheid. Heeft u daarentegen grond nodig voor uw moestuin? Dan heeft u juist voedzame grond nodig. Tuinaardekopen.nl heeft voor u de passende soort tuinaarde, waarmee iedere tuin mooier wordt. Daarnaast levert het bedrijf de tuinaarde snel en voordelig bij u thuis. De aarde wordt geleverd in grote zakken (big bags), en u kunt zelf kiezen hoeveel kubieke meter u wilt bestellen. Zo krijgt u altijd de gewenste hoeveelheid voor de laagste prijs, én het wordt voor de deur afgezet! Er zijn daarnaast verschillende manieren om te bestellen: u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een telefoontje te plegen, of u kunt bestellen via de website. In beide gevallen is het daarnaast mogelijk om te betalen via Ideal, door het bedrag over te maken naar de rekening van het bedrijf of door een betaling onder rembours: hierbij betaalt u het verschuldigde bedrag aan de koerier als de aarde bezorgd wordt. Er komen bij deze manier van betalen echter wel bijkomende kosten over de totaalprijs van de bestelling heen. Kortom, er zijn verschillende functies die tuinaarde kan dienen rondom het huis. Verschillende tuinen vragen om verschillende soorten aarde, en Tuinaardekopen.nl biedt deze verschillende soorten tegen een goede prijs, snel, onder goede voorwaarden en het wordt bovendien bij u thuis afgeleverd.

http://www.tuinaardekopen.nl/

Gerelateerde artikelen

Anti inkijkfolie voor meer privacy

Lichtdoorlaatbaarheid van deuren

michael

Zonnecollector

104 comments

Comments are closed.