DHCH 2018
Image default
Vakantie

Veiligheidsrisico’s op reis

Als je op vakantie gaat, een zakenreis maakt of gewoon op familiebezoek gaat, er kleven altijd risico’s aan reizen. In dit artikel maken we een rondje langs de grootste risico’s.

Eén van de grootste risico’s die je loopt als je op reis gaat is de kans om ziek te worden of dat je vanwege andere medische redenen ondersteuning nodig hebt op reis. Deze risico’s kun je inperken door van tevoren de juiste verzekeringen af te sluiten en je te laten vaccineren (als dat nodig is). Als je te maken krijgt met gezondheidsklachten moet je in veel landen oppassen voor de hoge kosten die verbonden zijn aan een behandeling bij een arts of ziekenhuis.

Natuurgeweld is natuurlijk ook altijd een risico dat je loopt als je op reis bent, zeker als je naar een gebied gaat waar zich vaker extreme weersomstandigheden voordoen. Overstromingen, orkanen, droogte, aardbevingen, tsunami’s… Om er maar een paar te noemen. Ook hier is een goede verzekering erg handig. Als je het risico wilt minimaliseren is het handig om vooraf te onderzoeken in welke tijd van het jaar de kans op een natuurramp het kleinst is in het betreffende gebied.

Criminaliteit is een ander risico dat je kan lopen op reis. In de ene stad/gebied natuurlijk meer dan in de andere. Zaak is om je in ieder geval goed voor te bereiden. En als je weet dat je naar een gebied gaat waar er veel criminaliteit is, moet je niet te veel waardevolle spullen meenemen.

Ook tijdens het reizen kan er van alles gebeuren. Vaak heb je hier geen invloed op, maar soms ook wel. Als je met de auto of camper op reis gaat is het zaak om goed uitgeslapen de weg op te gaan en regelmatig een stop te maken. Ook hulpmiddelen als een achteruitrijcamera van Zwitserland of achteruitrijcamera draadloos van van Zwitserland kunnen een groot verschil maken.

 

http://vanzwitserland.nl

Gerelateerde artikelen

Er zijn veel vakantiehuizen in de Ardennen

Een onvergetelijke boottocht naar Klein Curacao boeken?

Ontdek de beste stranden van Alicante met een huurauto

12 comments

Comments are closed.