DHCH 2018
Image default
Wijn

Whiskey glazen: Waarom zou je ze kopen?

Eén van de meest gestelde vragen is waarom je eigenlijk whiskey glazen zou kopen? Je kan toch gewoon een sapglas kopen? Een echte whisky liefhebber zou bij deze uitspraak meteen kriebels moeten krijgen. Whisky is niet goedkoop en je hebt veel geld uitgegeven aan een fles. Ieder slokje van jouw favoriete drankje moet dan toch wel volledig tot zijn recht komen? Een bijpassend glas is het minste wat je kan doen. Daarnaast raden wij ook nog eens aan om te kiezen voor whiskey glazen gemaakt uit puur kristalglas. Maar wat zijn nu precies de voordelen van echte whiskey glazen?

Whiskey glazen zorgen voor de optimale temperatuur van je whisky.

Eigenlijk zijn er twee soorten whisky drinkers. Je hebt liefhebbers die ze echt puur koud willen drinken en je hebt liefhebbers die ze graag op kamertemperatuur willen drinken. Op kamertemperatuur drinken klinkt heel eenvoudig. De fles staat waarschijnlijk al in de woonkamer, waardoor de temperatuur in orde is. Helaas is dit niet alles om de whiskey perfect te maken. Als je een sapglas pakt en je houdt dit regelmatig vast dan neemt het glas automatisch de warmte en geurtjes van je handen over. De temperatuur stijgt hierdoor boven kamertemperatuur en dit kan de smaak beïnvloeden. We hebben het dan nog niet eens over de geurtjes van je handen. Whiskey glazen gemaakt van kristalglas behoudt altijd de temperatuur die het drankje op dit moment is. Daarnaast kunnen geurtjes van je handen niet door het glas heenkomen. Mocht je ijs in je whiskey doen kies dan whiskey stenen en het glas behoud altijd de juiste temperatuur.

Whiskey glazen staan gewoon chique.

Misschien wel de allerbelangrijkste is dat het gewoon lekker chique staat als je whiskey glazen gemaakt uit kristalglas op tafel zet. Vooral als je kiest voor glazen in combinatie met een whiskey karaf. Dit wordt echt genieten in het weekend met je eigen whiskey set!

http://www.whiskeyglazenshop.nl

16 comments

Comments are closed.