DHCH 2018
Image default
Aanbiedingen

Circus op school

Circus is een eeuwenoude discipline van kunst. Circus in zijn huidige vorm begon rond 1770 in Engeland en is in de jaren die volgden over Europa en Amerika verspreid. Waar het circus begon met enkel paarden is het nu een bonte verzameling van clowns, acrobaten, theater, goochelen en jongleren. Veel leerlingen kennen circus als een vorm van kunst, vandaar dat wij circus op school brengen!

Een kijkje in de keuken

Ben je op zoek naar circusactiviteiten op school? Wij hebben verschillende workshops die we aanbieden en kunnen ook een geheel dagprogramma voor je samenstellen. Tijdens onze workshop Circusspelen krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken van het circusbestaan. Tijdens de workshop komen ten minste vijf verschillende circusmaterialen aan bod zodat ze meerdere disciplines leren kennen. Tijdens de uitleg en gedurende de workshops wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheid.   

Workshop Acrobatiek

Een andere leuke workshop van onze circusworkshops basisschool is de workshop Acrobatiek. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen aan de slag al echte acrobaten. Voor deze workshop hoef je niet supersterk of lenig te zijn, het gaat eerder om concentratie, coördinatie en vertrouwen. De leerlingen zullen ontdekken dat ze veel meer samen kunnen dan ze eerder dachten! Er wordt tijdens de workshop veel aandacht besteed aan veiligheid en vertrouwen zodat de mooiste resultaten behaald kunnen worden. Wie maakt de hoogste menselijke piramide? En wie kan het beste zijn of haar evenwicht bewaren? Tijdens deze workshop zullen we het allemaal meemaken!

Een dag vol circus

Is een losse workshop voor jullie school niet voldoende? Probeer dan ons dagproject Circusdag! Met de hele school maken we in een dag tijd een prachtige circusvoorstelling. ‘s Ochtends krijgen alle leerlingen een workshop in een bepaalde circusdiscipline en bereiden ze een act voor. ‘s Middags wordt de gymzaal of het schoolplein omgetoverd tot circuspiste, inclusief circusdirecteur! De leerlingen voeren allemaal hun act op voor elkaar, ouders en grootouders! Wil je de leerlingen extra goed voorbereiden op de circusdag? Download dan ook ons educatief materiaal. Hierin staan tips voor voorbereidende spelletjes en het maken van attributen en kostuums.

 

https://www.grotebroer.com