DHCH 2018
Image default
Aanbiedingen

Cultuurdag organiseren op school

De jaarlijkse cultuurdag is de uitgelezen kans om de leerlingen kennis te laten maken met nieuwe vormen van kunst en cultuur. Een cultuurdag is weer eens iets anders dan de wekelijkse wiskunde- of geschiedenisles. Kleinkunstig biedt meer dan 80 vernieuwende workshops aan voor leerlingen op de middelbare school. Door deze workshops te matchen ontwikkelen we een uniek keuzeprogramma voor jullie cultuurdag. 

Workshops kiezen

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste workshops kiest voor jullie Cultuurdag op school? Wij helpen je graag met de keuze voor bepaalde workshops. Je contactpersoon van Kleinkunstig weet als geen ander wat de workshops inhouden en wat een leuke mix zou zijn. Daarnaast is het belangrijk dat we aanvullend aan jullie eigen aanbod workshops organiseren. Als jullie leerlingen bij het vak muziek veel bezig zijn met ritme, organiseren we graag iets anders dan een slagwerkworkshop. In dat geval zouden we bijvoorbeeld voor Beatmaking kiezen. Bij deze workshop maken de leerlingen digitale muziek op iPads.  

Organisatie van de Cultuurdag

Een cultuurdag organiseren kost vaak veel tijd, maar wij nemen graag de organisatie van jullie over! Na het kiezen van de workshops zorgen wij voor het gros van de materialen. Wat we van jullie vragen is een passend lokaal. Ruim voor de Cultuurdag sturen we jullie een draaiboek met daarin alle benodigdheden per workshop op een rijtje. Zo houden we het overzichtelijk en gemakkelijk! Via onze online inschrijving kunnen alle leerlingen keuzes maken voor de workshops en jullie hoeven enkel de presentielijsten te downloaden! Op de Cultuurdag zelf is er een coördinator vanuit Kleinkunstig aanwezig die alle docenten opvangt en wegwijs maakt. Een cultuurdag organiseren was nog nooit zo makkelijk!

Dagvullende workshops

Naast workshops van 75, 90 of 120 minuten hebben we ook dagvullende workshops. Leerlingen die voor een dagvullende workshop kiezen volgen de gehele dag dezelfde workshop en wisselen dus niet tijdens de pauzes. Een voorbeeld van zo’n dagvullende workshop is Live Magazine. Tijdens deze workshop wordt er een magazine gemaakt over de cultuurdag. De leerlingen verzamelen content, schrijven columns en zijn bezig met de vormgeving. Het resultaat is een prachtig magazine over deze bijzondere dag!

 

https://www.kleinkunstig.nl