DHCH 2018
Image default
Winkelen

De aandachtspunten bij de aanschaf van een hondenstep

Je ontspannen met je huisdier is voor veel mensen een aangenaam tijdverdrijf. Lekker gaan wandelen in de natuur met je hond, of gaan fietsen waarbij je hond de kans krijgt om flink te rennen. Een andere en betere optie is een hondenstep. Waar het fietstempo te hoog kan zijn voor je hond en het wandeltempo juist te laag, is het tempo met de hondenstep precies goed. Maar hoe bepaal je nou welke hondenstep voor jou en je hond de beste keuze is? Hieronder staan wat tips om tot die juiste keuze te komen.

Kracht van je hond

Een belangrijk punt bij je keuze is de kracht van je hond. Een niet zo krachtige hond is beter af met een lichte step, terwijl voor een sterkere hond juist een zwaardere goed is. Dit is belangrijk omdat een step die te licht is voor jouw hond ervoor kan zorgen dat de step moeilijk te controleren is. En bij een te zware wordt het onaangenaam voor je hond.
Daarnaast is het goed om bij een sterke hond die van rennen houdt voor goede remmen te kiezen, het beste zijn in dat geval schijfremmen.

Offroad steppen

Normaliter heeft een hondenstep een lage treeplank, waardoor het gemakkelijk is om zelf mee te steppen. Als je echter van plan bent om in de bossen te gaan steppen, dan is het goed om een step met een hoge treeplank te nemen zodat je geen problemen hebt met boomwortels. Dit maakt evenwel het steppen wel zwaarder. En mocht je langere afstanden willen afleggen, neem dan een bredere treeplank waar je je voeten goed op kan plaatsen.
Voor offroad wordt voor meer comfort een step met voorvork met vering aangeraden, deze vangt de schokken op. Verder dien je bij offroad steppen bredere banden met profiel te gebruiken.

Hondensteps.nl

Hondensteps.nl is een webshop die door haar klanten beoordeeld worden met een score van 8.8. Deze heeft steps in allerlei afmetingen die voor elke hond, klein of groot, geschikt zijn. Dus ook voor jouw hond of honden hebben zij een geschikt model. De webshop voert hondensteps van verschillende merken en in verschillende prijsklassen, dus jij kunt bepalen welke step past bij wat jij wilt uitgeven.

Advies

Misschien heb je nog geen ervaring met het gebruik van een hondenstep en wil je advies. Dat is geen probleem. Je kunt altijd contact opnemen met hondensteps.nl waar men je graag wil helpen met goed advies, zodat je de juiste keuze kan maken en straks kan gaan genieten van deze fijne bezigheid samen met je hond.

https://hondensteps.nl/