DHCH 2018
Image default
Aanbiedingen

Hoe een draadloze achteruitrijcamera werkt

Onze moderne technologie heeft ons inmiddels zover gebracht, dat we niet meer bang hoeven te zijn voor ongelukken tijdens het parkeren of achteruit tijden. Tijdens rijlessen, maar ook daarna, vinden veel mensen het parkeren van hun auto het meest stressvolle van autorijden. Je wil geen ongelukken maken of irritaties oproepen bij andere weggebruikers. Maar ongelukken gebeuren niet alleen bij het inparkeren, ook de dode hoek van een voertuig is een belangrijke veroorzaker van ongelukken. Gelukkig zijn er achteruitrijcamera’s uitgevonden om ons leven een stukje makkelijker, veiliger en efficiënter te maken. Door de opkomst van draadloze netwerken zoals WiFi, bluetooth, 4G, 5G of zelfs 6G is het ook mogelijk om een achteruitrijcamera draadloos te maken. Dat zit zo.

 

Er zijn twee manieren waarmee een achteruitrijcamera draadloos kan zijn: de digitale en de analoge techniek. De digitale techniek werkt op een draadloos netwerk dat in de lucht is. Aan de camera zit een zender bevestigd die het signaal van de camera stuurt naar de ontvanger. De ontvangers zit dan in de meeste gevallen gekoppeld aan de monitor, dus het navigatie- of radioscherm. De zender werkt natuurlijk niet vanzelf, maar krijgt voeding van meegeleverde voeding kabels. Op grotere voertuigen, zoals vrachtwagens en bussen is het fijner om meerdere camera’s te hebben voor een beter zicht. Dat kan ook, maar dan heeft iedere camera een eigen zender en ontvanger nodig. Op het beeldscherm zijn dan verschillende beelden te zien, waardoor de kans op ongelukken geminimaliseerd leehnavasor wordt.

 

Achteruitrijcameras kunnen ook draadloos en analoog zijn, dat is vooral nodig als er maar een camera is en die op verschillende monitoren afgespeeld moeten worden. Vooral op plekken waar nauwelijks draadloze verbinding is, bijvoorbeeld op het platteland, is een analoog systeem het beste. Op landbouwwerktuigen moet je ook vaak veel dingen tegelijkertijd in de gaten houden, dus dan is het heel handig om verschillende schermen te hebben.

https://www.vanzwitserland.nl/