DHCH 2018
Image default
Winkelen

Waarom een drempelhulp plaatsen bij elk gebouw?

Een drempelhulp is een uiterst nuttig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat vlakke drempels overbrugbaar worden. Het is een oplossing voor personen met een beperking, zodat zij onhinderd kunnen lopen met een rollator, rolstoel of scootmobiel.

Waarom is een drempelhulp zo belangrijk?

Allereerst garandeert een drempelhulp een veilige en gemakkelijke accessibiliteit aan iedereen, ongeacht leeftijd, lichamelijke en geestelijke gesteldheid. In de tweede plaats beperkt een gemakkelijk toegankelijk en toegankelijk gebouw het risico op ongevallen. Ten derde is een drempelhulp een eenvoudige oplossing om te voldoen aan de gestelde eisen van het Bouwbesluit en regels omtrent accessibiliteit. Tot slot dragen vlakke drempels bij aan duurzaamheid en energiebesparing.

Waaruit bestaat een drempelhulp?

Een drempelhulp bestaat meestal uit een verhoogde aanlegdeur, scharnier of draaitrap. Deze verhogingen zijn meestal gemaakt van aluminium, rubber of staal om slijtage en onderhoudskosten te beperken. Tenslotte geven drempelhulpen een professionele, esthetische en comfortabele toegang voor iedereen die de gebouwen bezoeken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een drempelhulp?

Het is belangrijk om te weten welke drempelhulp het meest geschikt is voor uw gebouw. Daarom is het van belang om te adviseren over de specificaties, afmetingen en ontwerp van de drempelhulp. Bespreek daarnaast of er sprake is van een persoonlijke drempelhulp of kies voor een universele oplossing die te gebruiken is in alle gebouwen.

Wat is de meest uitgekozen drempelhulp?

Het meest uitgekozen type drempelhulp is de verlaagde aanlegdeur. Deze wordt veel gebruikt vanwege het eenvoudige ontwerp en ook omdat de deur gemakkelijk te openen en te sluiten is. De basisboard of verhoging is verkrijgbaar in verschillende materialen en groottes, wat het perfecte model aanpasbaar maakt voor elke situatie.

Conclusie

Het is van groot belang dat elke gebouweigenaar een drempelhulp installeert. Drempelhulpen garanderen uniformiteit, veiligheid en gemakkelijke toegang voor iedereen. De meest uitgekozen drempelhulp is de verlaagde aanlegdeur. Daarom raden wij aan dat elk gebouw kiest voor de meest uitgekozen drempelhulp.