DHCH 2018
Image default
Auto’s en Motoren

3 Technieken om je auto in topconditie te houden

Je wilt natuurlijk altijd kunnen vertrouwen op een auto die in topvorm verkeert. Er is niets zo vervelend als een plotselinge waarschuwing in je auto, een rood lampje dat aangaat omdat er krassen op je auto zitten. Dat lijkt altijd te gebeuren op het meest ongelegen moment, of wanneer je eigenlijk al lang geleden dat broodnodige onderhoud had moeten laten uitvoeren. Natuurlijk is het essentieel om je auto het hele jaar door goed te onderhouden, maar met deze tips weet je wat je te doen staat.

Polijsten voor de perfecte glans

Polijsten is niet alleen voor de show. Het is een techniek om de lak van je auto te beschermen en die diepe glans te behouden. Het verwijdert kleine krassen, oxidatie en andere onvolkomenheden die zich in de loop van de tijd ophopen. Was je auto eerst om vuil en stof te verwijderen. Vervolgens kun je een polijstmiddel gebruiken om de lak op te frissen. Gebruik een polijstmachine voor het beste resultaat of doe het met de hand als je voorzichtig wilt zijn. Na het polijsten kun je een beschermende wax aanbrengen om de glans te behouden en je lak te beschermen tegen schadelijke elementen.

Regelmatig onderhoud

Met regelmatig onderhoud heb je een probleemloze rit. Vervang de olie regelmatig volgens het aanbevolen schema in de handleiding van je auto. Controleer je bandenspanning maandelijks en zorg ervoor dat ze op het juiste niveau zijn om slijtage te voorkomen en brandstofefficiëntie te behouden. Vervang je luchtfilter en bougies volgens de voorschriften van de fabrikant. En vergeet niet je remmen en andere vitale systemen te laten controleren door een professionele monteur. Een goed onderhouden auto is niet alleen veiliger, maar ook zuiniger.

Bescherm je interieur

Het interieur van je auto verdient net zoveel aandacht als de buitenkant. Zonlicht, warmte en dagelijks gebruik kunnen het interieur snel doen verslechteren. Investeer in zonwering voor je voorruit om schadelijke UV-stralen te blokkeren en je dashboard te beschermen tegen verkleuring en barsten. Gebruik geschikte producten om je bekleding en dashboard schoon en fris te houden. Je kunt ook stoelhoezen gebruiken om slijtage van de stoelen te verminderen en bescherm je vloermatten met rubberen of stoffen matten om vlekken te voorkomen. Je auto in topconditie houden hoeft dus geen tijdrovende taak te zijn!