DHCH 2018
Image default
Internet marketing

5 soorten giftige mensen en hoe ermee om te gaan

digital marketing books 2020

Kent u een persoon wiens communicatie met wie u van zelfvertrouwen berooft en uw wezen vergiftigt? Als dat zo is, is de kans groot dat u te maken heeft met een “giftige persoon”.

In zijn boek over succesvolle onderhandeling en relaties, I Hear Through You, beschrijft Mark Goulston, een drievoudig Amerikaanse psychiater, professor in de psychiatrie, vijf soorten zogenaamde “giftige mensen”.

Kleverig

Dit zijn mensen die je uitputten met hun verzoeken en constant je aandacht opeisen. Ze kunnen je zowel financieel als mentaal uitputten. Ze bedanken je niet voor je hulp, maar ze beschouwen het als vanzelfsprekend. Ze geven niets terug en overladen je met verwijten en gezeur.

“Kleverige mensen weigeren zelf beslissingen te nemen of problemen op te lossen. Ze vereisen dat je uren bij hen bent, hun hand vasthoudt en ze troost. Als je ze helpt om de ene crisis het hoofd te bieden, krijgen ze meteen een andere. En je zinkt in drijfzand, steeds dieper en dieper zinkend elke keer dat je ze eruit probeert te trekken.

Als je te maken hebt met een pathologisch aanhankelijke persoon, is de voor de hand liggende oplossing het beëindigen van de relatie. Maar als ze belangrijk voor je zijn en je wilt ze behouden, dan kun je proberen hem de kans te geven om te veranderen. Als hij slim genoeg is om uw verzoek serieus te nemen, zult u een verandering ten goede zien. Als hij weigert zijn gedrag te veranderen of als het erger wordt, zal de noodzaak om de relatie te verbreken duidelijk worden. “

Bullebak

Dit zijn degenen die andere mensen provoceren, op zoek zijn naar hun zwakke plekken, intimideren en hun slachtoffers in een staat van depressie en angst brengen. De belangrijkste tactiek is om niet volgens hun regels te spelen, want “pestkoppen vallen aan als ze denken dat je een gemakkelijk slachtoffer zult worden. Geef het spelen op volgens hun scenario, en ze zullen waarschijnlijk opgeven en op zoek gaan naar een gemakkelijker doelwit. ” U zult niet langer het voorwerp van hun gezeur zijn als u er niet kwetsbaar uitziet.

‘Als de pestkop je probeert te intimideren met een verbale aanval, doe dan het volgende. Kijk hem in de ogen. Wees zo beleefd mogelijk, maar alsof je je een beetje verveelt en een beetje afgeleid bent. Laat uw lichaamstaal dezelfde boodschap overbrengen: sta rechtop, ontspannen, hef uw hoofd op alsof u luistert, maar niet erg aandachtig. Laat uw armen zakken, kruis ze niet over uw borst. Zo’n reactie haalt de pestkop vaak uit zijn comfortzone en dwingt hem soms zelfs toe te geven. Als je jezelf een klein risico toestaat, heb je extra opties om met pestkoppen om te gaan. Mijn favoriete aanpak, die bijna alle pestkoppen verrast, is om wraak te nemen en hard te zijn. Pestmensen verwachten altijd dat ze uit het water komen, maar diep van binnen begrijpen ze dat dit geen ideale strategie is. Soms hebben ze iemand nodig die ze in hun gezicht kan vertellen. Dit is een riskante zet, maar de uitbetaling kan groot zijn. Natuurlijk heb je zelf een strategie nodig om uit de situatie te komen. “

Parasieten

Deze mensen zijn als aanhangers, maar in tegenstelling tot hen kunnen ze je leven niet vernietigen. Ze proberen gewoon je diensten te gebruiken, maar ze zullen je nooit helpen als je het plotseling nodig hebt. Hoe kun je ze neutraliseren?

“Gebruik de volgende keer dat een parasiet je om een ​​gunst vraagt, dit script:

Parasiet: Kunt u de afbeeldingen voorbereiden voor mijn presentatie? Ik weet dat ik ze zelf moet maken, maar ik verdrink letterlijk in het bedrijfsleven.

U: Waar gaat het natuurlijk over! Kunt u mij helpen met het opstellen van het rapport? Ik heb hem overmorgen nodig.

Parasiet: Nou …

U: Heb ik goed begrepen dat u mij geen retourzending wilt verlenen?

Parasiet: Uh-uh …

Doe dit een of twee keer, telkens aandringen op een gelijkwaardige uitwisseling, en de parasiet zal overschakelen naar een gemakkelijker slachtoffer. “

Narcissen

Dit zijn de mensen die communiceren met wie het onmogelijk is om op een gelijkwaardige relatie te rekenen. “Deze mensen zullen je op geen enkele manier kwaad doen. Maar je krijgt ook geen hulp van hen. Ze hebben alleen jou als publiek nodig om hun grootsheid te demonstreren. ” Ze zullen nooit in staat zijn om uw gevoelens te ‘spiegelen’, want voor hen bent u slechts een toeschouwer of een enthousiaste bewonderaar van hun prestaties en successen.

“Narcisten staan ​​altijd in het midden van het podium te wachten tot het ‘publiek’ in de zaal gaat zitten en begint te applaudisseren. Ze onderbreken je, negeren alle prestaties die je levert om over die van hen te praten, en verwachten dat je hun problemen veel serieuzer neemt dan je eigen zielige kleine problemen.

Dat gezegd hebbende, narcisten (in tegenstelling tot psychopaten, die later zullen worden besproken) zijn niet per se echt slechte mensen. Ze zijn vaak gewoon gebrekkig. Soms is het oké om met ze samen te werken als je hun gedrag begrijpt. Als uw zakenpartner bijvoorbeeld een narcist is, hoeft u alleen maar aan uw verwachtingen te voldoen en niet van hem te verwachten dat hij iets doet dat niet in zijn interessesfeer ligt. In dit geval zullen hun narcistische acties door jou niet als een stiekeme slag worden ervaren. “

Psychopaten

Dit type mensen verschilt van gewone mensen, zou je biologisch kunnen zeggen, en niet alleen emotioneel. Dit is het gevaarlijkste type giftige persoon, waaruit je alleen onmiddellijk kunt ontsnappen.

“Je kunt dit soort mensen nooit aan”, waarschuwt Mark Goulston. Manieren en methoden om contact te leggen met gewone mensen zijn in het geval van psychopaten volkomen onaanvaardbaar.

‘Ongeveer een op de honderd is een psychopaat, en de meesten van hen zitten niet achter de tralies. In feite maken de basisprincipes van de klassieke psychopaat – kilheid, gebrek aan empathie, egoïsme, meedogenloosheid – sommigen van hen tot de meest succesvolle bedrijfsleiders. De minst briljante persoonlijkheden gaan de gevangenis in en de slimste gaan naar de kantoren van de CEO.

Vroeg of laat zul je zulke mensen moeten ontmoeten. Als dit gebeurt, volg dan één regel: ga weg met je voeten. Ga weg. Ren weg. Als je been vast komt te zitten, kauw het er dan af. Deze mensen zullen je vernietigen – financieel, emotioneel, op alle andere manieren, als ze het om de een of andere reden plotseling nodig hebben. En ze zullen het zich niet eens herinneren.

Veel mensen maken de fout om iets aan een psychopaat te bewijzen of medelijden met hem te hebben. Maar het is onmogelijk om emotioneel contact met hem te maken. U kunt hem niet overtuigen om uw standpunt te aanvaarden, hem medelijden met u te laten voelen of hem enige hulp van hem te laten krijgen. Hij doet misschien alsof hij om je geeft (omdat hij een uitstekende simulator van emoties is). Hij weet vaak hoe hij het tekort aan spiegelneuronen moet verminderen, en hij kan je charmeren. Hij zal dit echter allemaal doen met maar één doel: u manipuleren.

“Ik weet wat je nu denkt:” Makkelijker gezegd dan gedaan. ” Soms ben je zo sterk met hen verbonden – emotioneel of financieel – dat het heel, heel moeilijk is om ze van je af te sluiten. Maar hoe pijnlijk het ook is, communiceren met zulke mensen (of ze uit je leven verwijderen) is de belangrijkste voorwaarde voor je welzijn en een garantie voor het behouden van een normale psyche. “

Vaak vertonen we zelf periodiek tekenen van toxiciteit bij onszelf. Maar een verstandig en goed persoon onderscheidt zich door het vermogen om naar zichzelf te kijken en het feit van zijn giftigheid toe te geven.

Praktische stappen

Maak een lijst van mensen die de sleutel tot uw leven zijn. Schrijf naast elke naam de antwoorden op de volgende vragen:

  • Kan ik voor praktische zaken op deze persoon vertrouwen?
  • Kan hij mij emotionele steun geven?
  • Financiële steun?
  • Snelle en vrijwillige hulp als ik problemen heb?

Als u veel ‘nee’ voor iemands naam ziet, kunt u overwegen om uw relatie met die persoon te veranderen of te verbreken.

Nu voor het lastige deel. Maak een lijst van mensen die op u rekenen, beantwoord dezelfde vragen. Als je eerlijk tegen jezelf bent, zul je waarschijnlijk enkele punten opmerken waardoor je gaat blozen. Als dat zo is, probeer dan een positief persoon te worden, niet een giftig persoon.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

marketing on instagram 2019

https://marketingbook.shop/

Gerelateerde artikelen

Kies voor een professioneel webdesign bureau

Zijn reviews van influencers betrouwbaar?

Hoe maak je zelf je eigen website?