DHCH 2018
Image default
Auto’s en Motoren

Met de motor door Limburg

Er zijn leuke routes die je met de motor door Limburg kunt afleggen. Er zijn genoeg motorrijscholen in Geleen dus er zullen genoeg andere motors op de weg zijn. Voor de mooiste motorroutes hoef je niet altijd naar het buitenland, ook in Nederland zijn er hele mooie motorroutes te vinden. Met 70 km een relatief korte, maar uitdagende motorroute door het Limburgse landschap. De motorroute voert je via Slenaken nog een stukje door Vlaanderen om vervolgens weer koers te zetten richting het noorden. Genoeg mogelijkheden om tussendoor te pauzeren en in een van de steden en dorpen op de route neer te strijken om te genieten van de bourgondische Limburgse cuisine of een lekker drankje.

 

Hoe verklein je de kans op een ongeval?

De snelheid, Onderzoek wijst uit dat motorrijders die betrokken zijn bij een ongeval, vaak te hard hebben gereden. De invloed van snelheid is zeer groot, als motorrijder moet je ook snel kunnen stoppen. De afstand om te stoppen is verdeeld in de reactietijd en de remweg. De reactietijd is de tijd die je nodig hebt om te reageren op een (nood) situatie, van waarneming tot de opbouw van de rem druk. De reactietijd hangt af van je fysieke aanleg en je ervaring of mate van training. Over het algemeen bedraagt de reactietijd 1 seconde. Het is een foute aanname dat je sneller reageert naarmate je harder rijdt. Je snelste reactie is gelijk bij elke snelheid. Hoeveel kilometers we per uur rijden, weten we vaak wel: de borden langs de weg met daarop de snelheidslimiet helpen ons hieraan herinneren. Reken dit eens om naar het aantal meters dat je per seconde aflegt. Dat geeft een beter beeld over de prestatie die we moeten leveren om op tijd tot stilstand te komen.

 

De remweg

De remweg zijn de meters die je aflegt vanaf het moment van rem druk tot stilstand. Deze afstand hangt onder meer af van je rijvaardigheden en durf. Vaak wordt gesproken over hard remmen. Maar hoe hard is dat dan? We gaan ervan uit dat een ervaren en getrainde rijder elke seconde ongeveer 30km/h snelheid kan verminderen met remmen. Remmen neemt dus ook behoorlijk wat tijd in beslag. Ook dit zijn weer kostbare meters tot je (nood)situatie.

https://motorrijschoollimburg.nl/