DHCH 2018
Image default
Aanbiedingen

Airconditioning draagt bij aan wooncomfort

 

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen in het bezit van een airco. We willen het binnen koelen omdat het buiten bijvoorbeeld warmer wordt. Ook de manier van bouwen vandaag de dag heeft grote invloed op het binnenklimaat. Tegenwoordig bouwen we goed geïsoleerde woningen met veel glas. Dit in combinatie met de huidige isolatienormen zorgt ervoor dat de warmte nog maar moeilijk kan ontsnappen. Met airconditioning kan jij je wooncomfort verhogen en niet alleen door de nodige verkoeling. Op welke manieren nog meer lees je in deze blog!

 

De voordelen

Het gebruik van airco’s in huis heeft een groot aantal voordelen. Hier zetten we er enkele voor je op een rijtje.

 

  • Koelen: uiteraard is een airco in eerste instantie bedoeld om te koelen. Of tenminste, in warme klimaten wordt het daar voornamelijk voor gebruikt. Het werkt met een thermostaat en het houdt op die manier de temperatuur in de kamer constant.

  • Verwarmen: je kunt met een airco ook je woning verwarmen. En omdat de apparaten voorzien zijn van een warmtepomp is dit ook een zeer zuinige manier van verwarmen. Met een airco kun je de temperatuur binnen dus constant koel en constant warm houden.

  • Ventileren: heb je last van condens in je huis of zijn er problemen met vocht? Dan kun je een airco gebruiken om de ventilatie te bevorderen. Er is een constante frisse toevoer van lucht, zonder dat je hier een raam voor open hoeft te zetten. Dit is niet alleen gezonder, maar ook beter voor de staat van je woning.

  • Zuinig: airconditioners met warmtepomp gebruiken weinig energie. Warmtepompen gebruiken namelijk de warmte uit de lucht buiten als bron en geen elektriciteit. Dit is niet alleen zuiniger, maar ook veel milieuvriendelijker.

 

  • Luchtvochtigheid controleren: een airconditioner kan je helpen de luchtvochtigheid binnen op peil te houden. Hierdoor zal je je zelf beter voelen. Mensen met allergieën, astma, reuma of artritis zullen zich beter voelen in een woning met een goede luchtvochtigheid.

  • Duurzaam: airco’s zijn dus veel milieuvriendelijker geworden dan voorheen. Een ander groot voordeel aan een airco is dat ze daarnaast ook vele jaren meegaan. Als je er goed voor zorgt dan kan je zeker 15 jaar met een goede unit doen. Dit betekent wel regelmatig onderhoud en het schoonhouden van de filters.

Een airco kopen

Helemaal overtuigd van het comfort dat een airconditioning jou kan bieden? Wij geven je groot gelijk. Neem voor het kopen van een airconditioning gerust contact op met een gerenommeerde partij, zoals bijvoorbeeld Aircoshop. Onze aanvullende tip is om niet te wachten op een hittegolf, maar om tijdig je bestelling te plaatsen. Zo vermijd je wachttijden en kun je ook tijdens de warmste dagen genieten van een optimale binnentemperatuur!

 

https://www.aircoshop.nl/