DHCH 2018
Image default
Marketing

Alles wat je moet weten over Lokale SEO in Zierikzee

Als ondernemer wil je natuurlijk optimaal gevonden worden in Google, zodat je in contact kan komen met potentiële klanten. Maar hoe zorg je ervoor dat je bedrijf ook lokaal goed wordt gevonden? In deze blogpost leggen we je alles uit wat je moet weten over Lokale SEO. We behandelen de belangrijkste aspecten, waaronder Zierikzee, lokaal adverteren en het uitbesteden aan een linkbuilding bureau. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Zierikzee

Als je als ondernemer actief bent in Zierikzee of een andere specifieke plaats of regio, dan wil je natuurlijk ook gevonden worden op termen als ‘schoonheidssalon Zierikzee’ of ‘restaurant Zierikzee’. Om dit voor elkaar te krijgen, is Zierikzee een belangrijk onderdeel van Lokale SEO. Zorg ervoor dat je op jouw website en op Google My Business jouw adres, telefoonnummer en openingstijden duidelijk vermeldt. Zo kan Google jouw bedrijfsgegevens herkennen als een lokale zoekopdracht binnen Zierikzee plaatsvindt.

Lokaal adverteren

Wanneer jouw bedrijfsgegevens zijn ingevuld in Google My Business, kun je ook lokaal adverteren via Google Ads. Hiermee kan je bijvoorbeeld potentiële klanten bereiken die op zoek zijn naar jouw product of dienst binnen de door jou aangegeven regio, denk aan Zierikzee. Door te adverteren op locatie, ben je beter vindbaar en benader je de juiste doelgroep.

Wie wil je bereiken?

Een belangrijk onderdeel van Lokale SEO is om te weten wie je wilt bereiken. Wie is jouw doelgroep en waar bevinden zij zich? Zoekopdrachten kunnen per locatie verschillen en het is dus belangrijk om te weten wie er zoekt en waar zij naar op zoek zijn. Speel daar op in door je website te optimaliseren voor de zoekopdrachten van jouw (lokale) doelgroep.

Waar is jouw doelgroep?

Als je weet wie je wilt bereiken, is de volgende stap om te achterhalen waar jouw potentiële klanten zich bevinden. Waar wonen zij en vanuit welke regio zoeken zij op Google naar jouw product of dienst? Via Google My Business kun je zien waar jouw bezoekers vandaan komen en daar op inspelen door bijvoorbeeld specifieke pagina’s aan te maken op jouw website gericht op die locaties.

Uitbesteden aan een linkbuilding bureau

Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan met Lokale SEO, dan kun je er ook voor kiezen om het uit te besteden aan een linkbuilding bureau. Zij kunnen je helpen met het optimaliseren van jouw website en zorgen dat jouw bedrijfsgegevens goed zichtbaar zijn in Google My Business. Daarnaast kunnen ze je adviseren over lokaal adverteren en het aanmaken van locatie specifieke landingspagina’s.

Veelgestelde vragen

– Wat is Lokale SEO?
Lokale SEO verwijst naar de optimalisatie van jouw website gericht op een specifieke locatie, zodat jouw bedrijf beter vindbaar is in de zoekresultaten van Google.

– Waarom is Lokale SEO belangrijk?
Lokale SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat jouw bedrijf beter gevonden wordt door potentiële klanten die op zoek zijn naar een product of dienst in jouw regio.

– Hoe kan ik mijn bedrijfsgegevens in Google My Business zetten?
Je kunt jouw bedrijfsgegevens invoeren in het Google My Business dashboard via de website of app. Het is belangrijk om deze gegevens correct en consistent in te vullen en up-to-date te houden.

– Waarom zijn locatie specifieke landingspagina’s belangrijk?
Locatie specifieke landingspagina’s kunnen helpen om bezoekers uit een specifieke locatie beter te bedienen. Door gericht te zijn op locatie specifieke zoekopdrachten, verhoog je de kans op conversie en klantloyaliteit.

Lokale SEO kan jouw bedrijf helpen om beter gevonden te worden door potentiële klanten uit jouw regio. Door lokaal te adverteren, jouw bedrijfsgegevens in Google My Business in te vullen en jouw website te optimaliseren op locatie specifieke zoekopdrachten, trek je de juiste doelgroep aan. Heb je hier hulp bij nodig? Dan kun je ervoor kiezen om het uit te besteden aan een linkbuilding bureau. Door Lokale SEO toe te passen, vergroot je jouw bereik en creëer je meer kansen voor jouw bedrijf.