Appartementen met extra kamers zijn tot wel 50% duurder

overnachten blankenberge

Investeren in onroerend goed is geen slecht idee. Ook het aantal geïnteresseerden in appartementen aan de Belgische kust neemt toe. De vraag naar een verblijf aan de kust betekent meer geld.

Als u al heeft overwogen te investeren in een appartement of huis  aan de kust, bedenk dan hoeveel kamers u wilt. Dit is belangrijk omdat de prijs van elke kamer meer dan 50% duur zal zijn. Zijn er appartementen aan de kade? Reken dan op 89% verschil.

Vorig jaar lag de gemiddelde prijs van een tweekamerappartement 53,2% hoger dan die van een éénkamerappartement. Het totaal is ongeveer 95.000 euro. 3 slaapkamers zijn 51,1% duurder: in vergelijking met een éénkamerappartement moet je snel 140.000 euro betalen.

Het verschil tussen zeeweringen is nog groter.

Zoek je iets aan de kade, dan stijgt een tweekamerappartement met 89,7% oftewel +167.000 euro ten opzichte van een éénkamerappartement. Bij een driekamerappartement stijgt de waarde met + € 153.000

Opvallend is dat deze cijfers ook aantonen dat het verschil in nieuwbouwappartementen niet zo groot is als het verschil in bestaand vastgoed langs de Belgische kust.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html