DHCH 2018
Image default
Banen en opleidingen

De beste medewerkers zijn getrainde medewerkers

Het hebben van een groot personeelsbestand is in deze tijd niet makkelijk. Zeker nu er allerlei wetten zijn waarbij de werkgever een bepaalde verantwoording draagt over het welzijn van het personeel, is het lastig om de verschillende typen medewerkers gemotiveerd te houden. Er zijn bepaalde aspecten die u hiermee kunnen helpen. Een daarvan lichten wij hier graag toe: het trainen van uw medewerkers. Een goede kracht zal het zeer op prijs stellen om zijn kennis te vergroten middels trainingen. Deze investering zal hem motiveren en zelfvertrouwen geven. Als secundaire arbeidsvoorwaarde wordt het trainen dan ook hoog gewaardeerd. 

De juiste training voor de juiste medewerker

De traditionele trainingen zijn cursussen waarbij je je individueel inschrijft. De lesstof is van tevoren bepaalt en behandelt meestal een bepaald onderwerp of programma. Deze vorm van training raakt steeds meer achterhaald. Eigenlijk willen wij alleen maar leren dát wat we nodig hebben en waarin we onze kennis willen verhogen. Customized trainingen, oftewel maatwerk trainingen, verhogen de kennis op een snelle en efficiënte manier en worden steeds vaker ingezet. Denk hierbij aan een tailorit training op maat. Heeft u meerdere personeelsleden die dezelfde training nodig hebben, dan kunnen de kosten van zo’n maatwerk training weleens niet veel duurder uitvallen dan het volgen ven een standaard training met open inschrijving.

Incompany trainingen

Besluit u uw medewerkers een maatwerk training aan te bieden, dan is het raadzaam een opleider te benaderen die gespecialiseerd is in het betreffende vakgebied. Van tevoren wordt met de trainer de lesstof bepaald. Maatwerk trainingen kunnen prima onder uw eigen dak gegeven worden als u zelf beschikt over een geschikte ruimte. Dit scheelt reistijd met de daarmee gepaard gaande kosten. Er zijn ook bedrijven die samenwerken met een vaste opleidingspartner. Dit heeft als voordeel dat de trainer uw bedrijf kent en makkelijk in kan spelen op de specifieke behoeften.

https://www.tailorit.nl