DHCH 2018
Image default
Woning en Tuin

De eigenschappen van rolgordijnen en jaloezieën

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie met ieder weer verschillende functies en eigenschappen. Hierdoor past er bij ieder interieur wel een rolgordijn of jaloezie. Rolgordijnen zijn al jaren erg populair en een van de meest bekende soorten raamdecoratie. Dit komt door alle functies en voordelen die rolgordijnen met zich meebrengen. Ook jaloezieën zijn al voor een lange tijd erg populair, deze zijn beschikbaar in drie verschillende materialen met elk weer eindeloze opties. 

 

Alles over rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg flexibele en veelzijdige raambekleding, ze hebben een warme, sfeervolle en chique uitstraling. Met rolgordijnen maak je je interieurstijl compleet, dankzij het diverse aanbod is er altijd een passende keuze. Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie transparanties, een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof. 

 

Verduisterende rolgordijnen zijn erg populair in de slaapkamer. In de slaapkamer is het natuurlijk fijn als je kunt genieten van een donkere kamer. Verduisterende rolgordijnen kunnen een ruimte volledig afsluiten van al het licht dat van buiten komt. Hierdoor kun je genieten van een donkere kamer en een goede nachtrust. Naast het verduisteren van een ruimte hebben deze rolgordijnen een isolerende functie. Tussen het raam en rolgordijn is een stilstaande laag lucht, die zorgt voor een isolerende laag. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn de ideale raamdecoratie voor je privacy. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar zoals de naam al zegt, laten deze wel genoeg licht door. Lichtdoorlatende rolgordijnen komen vaak voor in de woonkamer of op kantoor, aan de straatkant zijn ze erg populair zodat mensen niet bij je naar binnen kunnen kijken. Door de hoeveelheid licht die ze doorlaten zorgen ze ervoor dat je altijd kunt genieten van natuurlijklicht. 

De derde transparantie zijn transparante rolgordijnen, je kijkt eenvoudig door deze stof heen. Ze hebben een warme en gezellige uitstraling, laten veel licht door wat zorgt voor een grote en open ruimte. 

 

Sfeer creëren met jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die je eenvoudig kunt kantelen doormiddel van een koord. Hierdoor krijg je veel vrijheid in het bepalen van je lichtinval en privacy. Jaloezieën hebben een speelse uitstraling, geven je woning een fijne en gezellige sfeer. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen. 

 

Houten jaloezieën hebben een stoere en natuurlijke uitstraling. Ze geven een ruimte een levende sfeer. Ze worden gemaakt van lindehout of bamboe en worden geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel. In de woon – of slaapkamer maken ze de ruimte helemaal compleet.

Aluminium jaloezieën staan voor luxe en chic, deze jaloezieën zijn ideaal voor het weerhouden van felle zonnestralen.  Ze zijn een verrijking van je interieur. Een groot voordeel van jaloezieën is dat deze vochtbestendig zijn. Hierdoor komen ze veel voor in de badkamer of keuken. 

Net zoals de aluminium jaloezieën zijn pvc jaloezieën ook vochtbestendig. Hier kun je een houtnerf aan toe laten voegen waardoor ze een echte houtlook hebben. Hierdoor creëer je een pvc jaloezie met de uitstraling van hout en de eigenschappen van pvc.