DHCH 2018
Image default
Aanbiedingen

Drie essentiële delen op jouw boot

Er is niks zo lekker als een dag varen. Om dit te doen heb je een goed uitgeruste boot nodig; dit zorgt voor een veilige dag varen. Maar, welke onderdelen heeft een goede boot zoal nodig? In deze blog gaan we jou dat vertellen!

Anker

Een boot moet succesvol kunnen stil liggen. Om dit te doen heb jij natuurlijk een anker nodig. Een anker is een zwaar gewicht, dat ervoor zorgt dat jouw boot tot stilstand komt. Als jij wil vissen, of gewoon lekker wilt zonnen, is het handig je boot eerst tot stilstand te brengen. Dit wordt anders een stuk lastiger. Je hebt overigens geen anker nodig als je ergens ook kan aanmeren: de boot ligt dan vanzelf al vast. 

Verlichting

Als jij van plan bent om ’s avonds nog actief te zijn op het water, is het erg belangrijk dat jouw boot is voorzien van een goede verlichting. Je wilt natuurlijk geen botsing op het water, want dit kan voor zowel jou als de andere boot erg gevaarlijk zijn. Deze verlichting is ook nodig als jij ’s avonds stilstaat op het water: andere boten moeten jou dan alsnog kunnen zien. Ook is het slim om reflecterend materiaal op je boot te plaatsen, zodat het licht van een andere boot werd weerkaatst als deze bij jou in de buurt komt.

Fender

Als jij niet heel bekend met varen, weet je misschien niet wat een fender is. Fenders zijn echter een essentieel deel van jouw boot: ze werken als een luchtkussen tussen de boot en de wal, of een andere boot. Ze vangen de klap voor jou op, wanneer je met iemand in botsing raakt, of wanneer jij gaat aanmeren. Elke boot is voorzien van fenders, maar het is wel belangrijk dat jij goed blijft controleren of deze ook goed is voor gebruik. Fenders moeten namelijk wel goed opgeblazen zijn: als ze dit niet zijn, zijn ze niet in staat om de klap voor jou op te vangen. De juiste druk voor een fender is 0.2 bar. Zorg er dus in elk geval voor dat jouw fenders hieraan voldoen. 

Boottotaal

Heb jij een boot, maar mist jouw boot één van deze onderdelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Boottotaal! Zij hebben een ruim aanbod in veel verschillende producten die jouw boot nodig heeft, waaronder fenders, ankers en verlichting.

 

https://www.boottotaal.nl/