DHCH 2018
Image default
Energie

Handige bedrijven om te weten in je buurt

Als je verhuist naar een nieuwe omgeving is het handig om te weten waar een paar bedrijven zitten of te weten welke nummer je moet bellen. Sommige plekken kom je wekelijks en sommige kom je nauwelijks jaarlijks in contact mee, maar het is altijd handig om te weten waar je heen moet wanneer je ze nodig hebt. Het is dan handig om te weten waar bijvoorbeeld de goedkoopste supermarkt is of een elektricien 24 uur bereikbaar hebben via je telefoon. Hier zijn een paar voorbeelden van bedrijven waarvan het handig is dat je ze gemakkelijk kan vinden of bereiken.

Bedrijven die je vaak tegenkomt

Sommige plekken moet je erg vaak heen, zoals een supermarkt voor je boodschappen. Het is dan handig om op een plattegrond te kijken en uit te vogelen hoeveel afstand zit tussen jou en de dichtstbijzijnde betaalbare supermarkt. Als je vaak medicijnen moet ophalen is het ook handig om te weten waar de dichtstbijzijnde apotheek en huisarts zich bevinden. Verder is het ook handig om te weten waar een drogisterij is in je buurt waar je spullen kan kopen zoals shampoo waar je niet zo snel aan denkt maar wel snel nodig hebt wanneer je fles op is.

Eens in de zoveel tijd

Andere bedrijven kan je minder vaak nodig hebben, maar het is wel handig om te weten waar ze zitten en hoe je ermee in contact kan komen. Een klusjesman heb je niet zo vaak nodig, maar als er een klusje gedaan moet worden die je zelf niet kan doen is het wel handig als je het nummer al hebt die je kan bellen. Ook het nummer van een elektricien is handig om te hebben als bijvoorbeeld je stroom uitvalt, zodat je niet eerst moet uitzoeken wie je nou moet bellen. Ook al heb je ze niet vaak nodig, is het handig dat je wel weet hoe je in contact komt met ze.