DHCH 2018
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van een time tracker

Volgens het Europese hof van justitie moet ieder Europees bedrijf een manier van time tracking implementeren. Behalve dat het verplicht is, is het gebruik van een time tracker ook erg handig voor je bedrijf om productiviteit, efficiëntie en winstgevendheid per project omhoog te brengen. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf een hogere omzet krijgt

Efficiëntie

Een van de grote voordelen van een time tracker is efficiëntie. Door een time tracker in te zetten kun je gemakkelijker overzicht krijgen van jouw organisaties bezigheden. Door bij te houden hoe jouw medewerkers hun tijd besteden krijg je een beter inzicht op welke projecten meer of minder aandacht nodig hebben. Ieder soort bedrijf maakt niet uit hoe groot kan gebruik maken van een time tracking systeem.

Flexibiliteit

Een voordeel van een time tracker systeem is de flexibiliteit. De buiten een time tracker meest gebruikte manier van urenregistratie is het gebruiken van een Excel bestand. Dit is echter niet zeer flexibel en moet worden bijgehouden door iemand en handmatig aan het einde van een dag alle uren invoeren. Een time tracker app of systeem is veel flexibeler en kan ook via een mobiel worden bijgehouden. Dit zorgt voor een veel robuuster systeem aangezien de uren in real-time worden bijgehouden en zo ontstaan er veel minder fouten.

Hogere omzet

Door een timetracker in te zetten kun je zelf je omzet verhogen. Dit niet alleen doordat je je werknemers efficiënter kunt verdelen over projecten maar ook voor je belastingaangifte, door een time tracking platform te gebruiken kun je je uren beter verantwoorden en dit kan je een hoop geld kosten.

https://keeping.nl/time-tracker