DHCH 2018
Image default
Aanbiedingen

Houd hier rekening mee met het inrichten van je woonkamer

Houd hier rekening mee met het inrichten van je woonkamer

Je woonkamer inrichten is een geweldige manier om van een gewone ruimte iets buitengewoons te maken. Of je nu op zoek bent naar een moderne uitstraling, een huiselijke sfeer, of iets daartussenin, er zijn een paar belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van je woonkamer. Laten we onderzoeken welke dat zijn!

 

Kleuren en patronen

De kleuren en patronen die je kiest voor de muren en meubels van de woonkamer zullen de toon en de sfeer van de ruimte bepalen. Kies kleuren die elkaar aanvullen en toch karakter en diepte aan de kamer geven. Als je op zoek bent naar iets subtielers, gebruik dan neutrale kleuren als basispalet met daartussen knallen van fellere kleuren. Of, als je meer visuele interesse in de ruimte wilt, verwerk dan verschillende patronen in je ontwerp.

 

Verlichting

De verlichting van je woonkamer is ook heel belangrijk voor het scheppen van een uitnodigende sfeer. Natuurlijk licht is altijd het beste, dus probeer ervoor te zorgen dat er overdag veel natuurlijk licht door ramen en dakramen naar binnen kan komen. Voeg ’s nachts of op bewolkte dagen extra verlichting toe met overheadarmaturen of lampen die zacht licht door de woonkamer werpen. Dit helpt een gezellige sfeer te scheppen in de avonduren.

 

Meubilair

Tot slot is het belangrijk om meubels voor je woonkamer te kiezen die zowel functioneel als stijlvol zijn. Bedenk hoe mensen de ruimte zullen gebruiken. Kies daarnaast stukken die aan je levensstijl voldoen, maar die ook passen bij je algemene esthetiek. Houd bovendien rekening met de verkeersstroom in de ruimte; zorg dat er genoeg zitplaatsen of relaxfauteuils zijn voor iedereen zonder dat het te druk wordt of de paden in de kamer worden geblokkeerd.

 

Ga de uitdaging aan!

Een woonkamer inrichten kan lastig zijn. Om succes te verzekeren, moet je rekening houden met kleuren en patronen, alle soorten verlichting, en meubels die zowel functioneel als aantrekkelijk zijn. Met deze tips in gedachten zal je zonder problemen een prachtige woonkameroase kunnen creëren waar je graag tijd doorbrengt! 

 

https://www.sfeer.nl/