DHCH 2018
Image default
Zakelijk

Je hebt marketing nodig om te groeien

Marketing is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf. Als bedrijf moet je namelijk goed op de markt liggen en dat kan alleen maar als mensen ook weten dat je als bedrijf bestaat. Zonder er weet van te hebben dat jij een bedrijf hebt, krijg je geen klanten. En geen klanten, betekent geen omzet. Geen omzet, betekent verlies en verlies kan het einde betekenen van je bedrijf. Dit klinkt heel dramatisch, maar feitelijk is het wel zo. Dus zorg dat je goede marketing hebt, dit kan bijvoorbeeld door marketing uitbesteden. Zo weet je zeker dat het goed geregeld wordt en hoef je je daar zelf geen zorgen meer over te maken.  

Waarom marketing uitbesteden?  

Waarom zou je ervoor kiezen om marketing uit te besteden als je het ook zelf kan doen. Dit heeft met meerdere dingen te maken. Ten eerste kost marketing heel erg veel tijd. Je moet veel brainstormen, onderzoeken doen en plannen opstellen. Allemaal dingen die je niet zomaar even in drie seconden doet. Dat betekent dat je als bedrijf iemand aan zou moeten nemen om de marketing te gaan doen, aangezien je dit niet zelf zomaar even kan oppakken. Marketing uitbesteden kost je minder tijd en geld, dan een nieuwe collega aanschaffen.  

Jaren studeren voor je marketing begrijpt 

Daarnaast is marketing niet iets wat makkelijk te begrijpen is. Veel mensen die gespecialiseerd zijn in marketing hebben marketing ook echt gestudeerd. Dit houdt dus in dat je veel tijd en energie moet steken om te begrijpen wat marketing precies is en hoe je dit op een goede manier uitvoert. Een online marketing bureaukan mensen leveren die hier verstand van hebben en je bedrijf ook echt kunnen helpen. Want uiteindelijk is dat wat je als bedrijf graag wil, beter op de markt staan. 

Met alleen een boek lezen ben je er nog niet 

Je kunt je natuurlijk altijd inlezen op marketing, maar je hebt niet meteen het hele vak door als je bijvoorbeeld een boek hebt gelezen over marketing. Je moet ook ervaring hebben met marketing en weten wat de plus en minpunten zijn van marketing. Wat moet je als bedrijf doen om beter op de markt te komen en wat moet je dus echt niet doen? Allemaal dingen die een marketeer weet en dus eenvoudig is in te huren. Zo kun je als bedrijf groeien en weet je zeker dat de marketing in goede handen is!  

https://sherpa-marketing.nl/marketing-uitbesteden/