DHCH 2018
Image default
Dienstverlening

Huis kopen in Almere? Hypotheek, makelaar en taxatie: hier moet je op letten

Ben je op zoek naar een huis in Almere? Dat is waarschijnlijk moeilijker dan je in eerste instantie dacht. Er komt namelijk van alles bij kijken. Je moet niet alleen op zoek naar een woning dat helemaal aan jouw wensen voldoet, je moet ook een hypotheek kunnen krijgen. En neem je een makelaar in de hand of ga je zelf op zoektocht? Dus ga je een huis kopen in Almere? Hypotheek, makelaar en een taxateur: wij helpen je een stukje op weg.

Huis kopen Almere: hypotheek

Als eerste is een hypotheek verkrijgen het belangrijkste als je een huis wilt kopen. Voor je huizen gaat bekijken is het belangrijk dat je weet waar je in aanmerking voor komt. Het kan namelijk grote gevolgen hebben als je een te duur huis koopt en vervolgens de hypotheek niet rond krijgt. Ga daarom op gesprek bij je bank of een adviseur op dit gebied. Samen bekijken jullie je (financiële) mogelijkheden en kunnen jullie een budget opstellen voor een nieuwe woning. Zo weet je precies waar je naar op zoek kunt.

Makelaar en taxatie

Nu je weet voor welk bedrag je op zoek kunt gaan naar een huis, is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Ga voor een makelaar die Almere goed kent. Hij weet wat de huizenprijzen zijn van soortgelijke woningen en kent de markt op zijn duimpje. Nadat je een huis hebt gevonden dat je wilt kopen, moet je ook nog op zoek naar een taxateur. Die heb je in veel gevallen namelijk nodig om de hypotheek rond te krijgen. Een makelaar is vaak ook taxateur. Ga echter niet in zee met je eigen makelaar of de makelaar van de verkopende partij. Zoek een andere taxateur die volledig losstaat van het hele verkoopproces.

https://rockethypotheken.nl/huis-kopen-almere/