DHCH 2018
Image default
Dienstverlening

Twee dingen die je beter niet met een stekkerdoos kunt doen

Stekkerdozen kunnen soms heel erg handig zijn wanneer er te weinig stopcontacten in de buurt zijn. Het is echter wel van heel erg groot belang om veilig met deze stekkerdozen om te gaan. Veel mensen weten namelijk niet dat stekkerdozen ook heel erg gevaarlijk kunnen zijn wanneer er niet goed met ze omgegaan wordt. Om de Elektra Roosendaal veilig te houden zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je toch gebruik maakt van stekkerdozen.

Wanneer er toch iets mis gaat met de stekkerdozen, is het altijd van erg groot belang om een elektricien in te schakelen die een controle van de elektrotechnische installatie kan uitvoeren. 

Beschadigde stekkerdozen gebruiken

Het klinkt misschien erg logisch, het niet gebruik maken van beschadigde stekkerdozen. Echter lijken sommige mensen de gevaren hiervan niet in te zien. Wanneer er elektra draden te zien zijn of wanneer de kabel geknakt is, is het tijd om een nieuwe stekkerdoos aan te schaffen. Gebruik blijven maken van beschadigde stekkerdozen resulteert snel in kortsluiting. Koop dus altijd een nieuwe stekkerdoos wanneer de oude beschadigd is, om problemen te voorkomen. 

Veel producten op één stekkerdoos aansluiten

Er zit op iedere stekkerdoos een maximaal wattage dat de stekkerdoos aan kan. Hier moet nooit overheen gegaan worden. Dit kan namelijk tot kortsluiting leiden. Wanneer je meerdere producten op een stekkerdoos aan gaat sluiten is het dus van groot belang om rekening te blijven houden met het maximale wattage dat de stekkerdoos aan kan. Op die manier kan brand door kortsluiting gemakkelijk voorkomen worden.

Wanneer er toch een stop uitslaat in de meterkast door problemen met de stekkerdoos, is het goed om de hulp van een elektricien in te schakelen. De elektricien kan kijken of er verder geen problemen zijn ontstaan door de stekkerdoos.