Muggenoverlast bestrijden met een muggenlamp

Muggenoverlast, iedereen heeft er weleens last van. Vooral in de zomer kan het nog weleens nodig zijn om muggenoverlast te bestrijden. De vraag blijft dan vaak natuurlijk, hoe doe je dit het beste? Of een anti muggenlamp echt de allerbeste oplossing is kan ik niet zeggen, maar het is zeker wel een van de betere manieren. Waarom juist de anti muggenvanger? Dat zal ik je nu gaan vertellen.

Hoe werkt de muggenlamp?

In essentie werkt een muggenlamp erg simpel. De anti muggenlamp geeft een blauw uv-licht af, waar muggen tot worden aangetrokken. Andere insecten, zoals vliegen, worden ook vaak tot dit licht aangetrokken. En eigenlijk is dat best mooi meegenomen, want vliegen kunnen ook behoorlijk irritant zijn.

Er is discussie over welk soort blauw uv-licht het beste werkt. En met soort bedoel ik welke precieze kleur en intensiteit. Maar een duidelijk antwoord over het juiste licht is er niet, dit hangt namelijk af van de herkomst, geslacht en soort mug. Ik zou hier dus bij het uitzoeken van je lamp niet te veel aandacht aan schenken.

Wanneer muggen, of andere insecten, de lamp invliegen worden ze verder gezogen doormiddel van een ventilatortje en zullen ze dus in het opvangbakje terecht komen. Hierna vallen ze dood in het opvangbakje, wat je regelmatig moet legen. Een goede muggenlampvanger heeft dus een redelijk ventilator en zuigt hem meteen naar binenn. Dit is ook veel hygiënischer dan een muggenlamp met een elektrocutierooster.  

De muggenlamp met CO2-uitstoot

Bij het kopen van een anti muggenlamp voor het muggenoverlast bestrijden is er ook de optie van het kopen van een muggenlamp met extra CO2-uitstoot. De reden hiervoor is dat vrouwtjes muggen, de steekmuggen, op CO2 afgaan. Dit doen ze omdat wij CO2 uitademen en ze op onze adem afgaan.

Deze manier van muggen lokken wordt veelvoudig gebruikt in landen met enorme muggenoverlast, en waar muggen ziektes verspreiden. Hier worden enorme gasflessen gevuld met CO2 gebruikt om muggen te lokken en te termineren. Nu wordt deze techniek dus in het klein toegepast met muggenlamp die CO2 uitstoten om zo nog meer muggen te lokken.

Deze techniek werkt dus wel echt, misschien wil jij nu ook wel een anti muggenlamp aanschaffen met CO2-uitstoot. Meestal kosten deze lampen wel iets meer, maar dan heb je wel wat. Ik zou zeker zeggen dat de extra effectiviteit het geld waar is. Maar de keus is natuurlijk aan jou. 

Hopelijk begrijp je nu ook dat een anti muggenvanger wel degelijk werkt bij het bestrijden van muggenoverlast. De muggen voelen zich aangetrokken tot het blauwe uv-licht, en wanneer je een lamp met extra CO2-uitstoot neemt worden ze hier nog meer door gelokt. Als jij ook helemaal klaar bent met die muggen en ervoor eens en altijd af van wilt zijn, dan raad ik je aan om ook een muggenlamp in huis te nemen. Waar wacht je nog op? Ga vandaag nog naar de winkel en haal je eigen muggenlamp in huis.

https://www.cyclonemuggenlamp.nl/muggen-bestrijden

Geef een reactie