DHCH 2018
Image default
Eten en drinken

Wijnen schaf je aan bij een wijngroothandel

Drankenhandel

Een drankenhandel is een onderneming die in dit geval wijn op eigen risico verhandelt. Bij een groothandel worden goederen groot ingekocht en later weer doorverkocht naar andere ondernemingen. Er zijn verschillende soorten groothandels; importeurs, exporteurs, handelshuizen, binnenlandse groothandel, grossiers en zelfbedieningsgroothandels. Bij importeurs richten ze zich vooral op de aankoop van goederen op de buitenlandse markt en verkopen deze op binnenlandse markt. bij exporteurs is dit juist het tegenovergestelde van de importeurs. Handelshuizen zijn vooral gericht op internationale handel, het assortiment is dan ook veelal uiteenlopend. Binnenlandse groothandel is een groothandel die zowel met in- als verkoop op eigen land is gericht. Grossiers, kopen in op de binnenlandse markt en leveren het aan detailhandel en grootverbruik. De zelfbedieningsgroothandel, is een groothandel waar de ondernemer zelf de producten pakt en afrekent bij de kassa.

Wijngroothandel

Een wijngroothandel is dus vooral gericht op de in- en verkoop van wijn. Wijn wordt in Nederland veel gedronken. En zoals vele weten wordt wijn gemaakt van druiven, zowel witte als rode druiven. Op de markt zijn verschillende wijnen verkrijgbaar we verdelen ze vaak onder in kleuren, type maar ook naar gehalte van restsuiker. Er is droge en zoete wijn verkrijgbaar. In zoete wijn zijn veel restsuikers blijven hangen en bij droge wijn zitten er geen of weinig restsuikers in de wijn. Dan is er ook nog een tussenliggende waarde, half zoete en half droge. Bij half droge zitten er meer restsuikers in dan de droge maar minder dan de half zoete of zoete wijn. En bij zoete wijn is het juist andersom hier zitten minder restsuikers in dan bij de zoete wijn en meer dan de half droge en droge wijn.

Met kleuren wijn zijn er drie standaard wijnen, namelijk rode, witte en rosé. Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, witte wijn van zowel blauwe als witte druiven en rosé wordt ook van blauwe druiven gemaakt. daarnaast is er ook nog variatie in kleur. Er is grijze wijn, is vaak gemaakt van blauwe druiven. Gele wijn, dit zijn vaak specifieke wijnen uit onder andere de Juraçon. Amberkleurige wijn; zijn vaak verschillende Georgische wijnen. En taan dit is een goudbruinige kleur, wordt gemaakt van rode druiven en krijgt de kleur doordat ze lang rijpen in houten vaten.

Volgens type is er een stille wijn; deze is volledig uitgegist en tot rust gekomen. Mousserende wijn of ook wel schuimende wijn, is een wijn waarin koolzuur zit, dit kan ook een stille wijn zijn waar later koolzuur aan toegevoegd is, een mousserende wijn is bijvoorbeeld champagne. En de versterkte wijn, hierbij is de gisting van de wijn gestopt door toevoeging van wijnalcohol of geconcentreerd druivensap hierbij kun je denken aan port en sherry.

Wil je een wijn kopen dan is er dus genoeg keuze op de markt.   

https://www.horecagoedkoop.nl/