DHCH 2018
Image default
Boeken en Tijdschriften

Softcover boek drukken: waarom kiezen voor deze variant?

Wanneer je een boek of scriptie wilt laten drukken, heb je de keuze: ga ik een hardcover boek drukken of een softcover boek drukken? Sommige mensen denken dat deze keuze weinig verschil maakt. Dit is echter een misverstand. Zowel voor jezelf als voor je potentiële lezers maakt een hard- of softcover wel degelijk verschil. Het is dan ook iets om goed over na te denken als je jouw boek laat drukken. Bij boekdrukkers zoals Ezbook heb je de keuze tussen de twee. Hieronder laten we je zien welke voor- en nadelen verbonden zitten aan het laten drukken van een softcover boek.

 

Softcover boek drukken: de voordelen

Een groot voordeel van een softcover boek drukken ten opzichte van een hardcover boek is het feit dat een softcover veel voordelig is om te laten drukken. De kostprijs is lager en ook het laten drukken neemt minder tijd in beslag. Bovendien kun je nu jouw boek voor een lagere prijs verkopen, omdat de kosten van het drukken lager zijn. Een ander bijkomend voordeel van een softcover is dat mensen een dergelijk boek meer ontspannen kunnen lezen. Een hardcover boek is toch meer iets voor in de bibliotheek. Met een softcover boek kun je lekker ontspannen zitten en op je gemak een boek lezen. Tot slot nemen mensen softcover boeken ook sneller mee door hun lage gewicht.

 

Softcover boek drukken: de nadelen

Naast de voordelen zitten er ook wat nadelen verbonden aan een softcover boek. Door deze nadelen prefereren sommigen om een hardcover variant van hun boek te maken. Ten eerste buigt een softcover boek veel sneller en raakt deze eerder beschadigd. Boven is de rug van het boek veel kwetsbaarder. Als deze beschadigd raakt, kan het papier los komen. Ook ziet een hardcover er veelal mooier uit. Het geeft een boek net iets meer klasse. Daarom prefereren sommigen alsnog een hardcover boek.

 

Laat jouw softcover boek drukken bij Ezbook

Als je een softcover boek drukken wilt, heb je veel opties die je online kunt vinden. Persoonlijk vinden we Ezbook een aanrader. Binnen drie stappen heb je jouw eigen softcover boek besteld. Je uploadt deze ten eerste als PDF, waarna je jouw voorkeuren selecteert. Hierbij kun je dus kiezen voor een softcover. Hierna kun je overgaan tot het bestellen van je softcover boek. Deze wordt binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd. Binnen 24 uur is mogelijk, hiervoor dien je de spoedlijn te bellen. Je kunt kiezen voor 1 exemplaar, maar ook meerdere exemplaren is mogelijk. Bij Ezbook betaal je bovendien een goede prijs voor een softcover boek drukken, zonder in te boeten op kwaliteit. Bovendien zijn er geen wachttijden en word je altijd goed geholpen. Genoeg redenen om jouw softcover boek te laten drukken bij Ezbook.