DHCH 2018
Image default
Aanbiedingen

Verbeter uw slaap met behulp van dekens

Verbeter uw slaap met behulp van dekens 

Studies hebben aangetoond dat volwassenen zeven of meer uren slaap per nacht nodig hebben voor een goede gezondheid en welzijn. Maar wist u dat een goede nachtrust niet eenvoudig is? Goed slapen is afhankelijk van veel factoren. Dit zijn onder andere uw omgeving, lichamelijke activiteit, geestelijke gezondheid, wat u eet en drinkt.

Dekens van goede kwaliteit zijn een manier om uw nachtrust te verbeteren. Ze bieden de warmte en het comfort dat u verdient voor een rustgevende en vredige slaap. In dit artikel leest u hoe u een deken kunt gebruiken voor een goede nachtrust.

Leg het kleed bovenop de deken aan de onderkant van uw bed

Dekens geven u ’s nachts warmte. Goede dekens moeten zacht en warm genoeg zijn om comfort te creëren tijdens het slapen. Hij moet goed in uw bed passen en u volledig kunnen bedekken.

Voor koudere nachten kunt u uw kleed opvouwen en op de bodem van uw bed leggen om uw voeten te verwarmen. Dit is geweldig voor mensen die last hebben van koude voeten.

Door een gooi op uw deken aan het voeteneind van uw bed te leggen, ziet uw kamer er ook stijlvol en aantrekkelijk uit.

De deken op het bed leggen

Winter vraagt om warmere kleding, te beginnen met uw kleding aan uw beddengoed. Plaids en dekens en is een uitstekende manier om jezelf warm te houden op kille nachten.

Door uw dekens uit te spreiden en er een plaid overheen te leggen, krijgt u de warmte die u ’s nachts nodig hebt. Sommige deken zijn echter niet groot genoeg om het bed te bedekken. Kies daarom voor een deken 140×200, waarmee u uw heel lichaam kunt bedekken. U kunt ook ervoor kiezen om een plaid op uw bovenlichaam of middengedeelte te leggen, of het naar eigen wens te plaatsen.

U kunt dekens en plaids gemakkelijk veranderen in kussens

Ben je ooit gaan kamperen zonder kussen? De meeste mensen die ’s nachts een kussen gebruiken, vinden het moeilijk om zonder kussen te slapen. U kunt uw kleed tot een rechthoek vouwen en het gebruiken om uw hoofd te ondersteunen, zodat u beter slaapt tijdens het kamperen.

U kunt de throw ook opvouwen tot een kussen en het op uw bed gebruiken terwijl u uzelf bedekt met een deken. Nogmaals, ze zijn zacht en klein en zullen waarschijnlijk geen nekklachten en pijn veroorzaken.

Gebruik het kleed om uw hoofdeinde te bedekken

U kunt een deken gebruiken of op het hoofdeinde gooien als het van hout is. Het voegt een uniek persoonlijk tintje toe en geeft het een gezellig comfort dat u helpt om de hele nacht door te slapen.

Als u een gooi op het hoofdeinde legt, kunt u er gemakkelijker bij als u het ’s nachts koud hebt. Het is gemakkelijker om het aan uw deken toe te voegen om u warm te houden.

Je slaapomgeving is rechtstreeks van invloed op de kwaliteit van je slaap. Slapen in een kamer die er gezellig uitziet en waar je blij van wordt, kan je slaap bevorderen.

Een goede slaap bevordert je geestelijke gezondheid. Probeer altijd in een comfortabel bed te slapen voor volledige rust. Dekens en plaids zijn een uitstekende manier om uw slaap te verbeteren. Het biedt comfort door u de hele nacht warm te houden.

Een slaapprobleem dat kan worden verholpen met de juiste deken, zoals de deken 140×200 is het Restless Leg Syndrome. Het is een veel voorkomende aandoening die in ernst kan variëren. Matige tot ernstige RLS kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid en veroorzaakt vaak slapeloosheid. Verschillende natuurlijke methoden kunnen helpen bij de behandeling van RLS, met name bepaalde dekens.

De wetenschap van Deep Touch Pressure maakt verzwaarde dekens een uitstekende optie voor de behandeling van het spier- en zenuwongemak veroorzaakt door RLS, evenals slapeloosheid.

Als u denkt dat u lijdt aan het rusteloze been syndroom, bespreek uw symptomen dan met uw huisarts of neem contact op met een slaapkliniek voor een slaaponderzoek. Bij de Alaska Sleep Clinic helpen we elk jaar honderden Alaskanen met slaapstoornissen te diagnosticeren en te behandelen.

Regelmatige kwaliteitsslaap is een van de belangrijkste aspecten van een gezond en gelukkig leven. Een onbehandelde slaapstoornis zoals het rusteloze been syndroom kan niet alleen de kwaliteit van uw dagelijks leven belemmeren, het kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs ongelukken door slaperigheid als het niet behandeld wordt.

 deken