DHCH 2018
Image default
Mode en Kleding

Tips voor fietsen in de regen

Tips voor fietsen in de regen

Als het regent, is het niet echt ideaal om buitenactiviteiten uit te voeren. Vanwege de verschillende regenniveaus kunnen sommige van deze activiteiten echter nog steeds relatief goed worden gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is je voor te bereiden op het weer dat eraan komt. Voordat je zelfs maar aan fietsen in de regen denkt, moet je je bewust zijn van de belangrijke dingen die je moet hebben. Dingen zoals een lange regenjas dames waterdicht of een regenjas heren zijn enkele van de vele dingen waar je rekening mee moet houden. De reden daarvoor is dat veel factoren buiten veranderen als het begint te regenen. Er komt niet alleen water uit de lucht vallen. Zaken als veranderingen in het terrein, verkeersomstandigheden en mogelijke weersontwikkelingen zijn zeer essentieel om over na te denken. Deze factoren zullen in hoge mate van invloed zijn op je fietservaring in welk type weer dan ook.

Wat moet je dragen?

Tijdens het fietsen op een regenachtige dag kun je gewoon je gebruikelijke fietskleding dragen. Je moet ook een buitenlaag dragen om jezelf te beschermen tegen de regen. Dit is waar kleding zoals regenjassen, poncho-regenjassen en een regenbroek zeer nuttig zijn. Zorg ervoor dat je een regenjas koopt die speciaal is ontworpen voor te sporten. Op die manier kunnen je kledinglagen zo licht mogelijk blijven terwijl je toch wat bescherming krijgt tegen regen en wind. Je kunt ook een regenjas kiezen die isolerend is omdat het erg koud kan zijn op de fiets als het regent. Het is ook belangrijk om te investeren in een premium regenjas. Op die manier ben je zeker goed beschermd tegen regen, zelfs als deze tijdens je rit intenser wordt. Zorg er ook voor dat je waterdichte schoenen draagt ​​om te voorkomen dat je voeten doorweekt raken.

Waar moet je nog meer op letten?

Behalve regenjassen en andere essentiële kleding, moet je ook rekening houden met je omgeving. Zoals eerder vermeld, verandert je omgeving zodra het begint te regenen. Onverharde wegen zullen modder ontwikkelen en hevige regen kan lichte overstromingen veroorzaken. Het visuele niveau buiten kan ook verslechteren als het mistig is of als de regen hevig is. Dit kan ertoe leiden dat mensen anders reageren op de weg. Je moet al deze informatie in gedachten houden, zodat je dienovereenkomstig kunt fietsen. Het is ook het beste om vooraf de weersvoorspelling te bekijken om te zien of het haalbaar is om er die dag op de fiets op uit te gaan

Beoordeel de staat van je fiets

De staat van je fiets is net zo belangrijk als de staat van jezelf. Je moet ervoor zorgen dat je fiets goed is voorbereid om een ​​rit te maken over het mogelijke terrein dat het weer kan hebben veroorzaakt. Dat betekent het controleren van je banden, fietsketting, remmen en versnellingen en fietsaccessoires. Accessoires zoals voor- en achterlichten zijn essentieel omdat een regenachtige dag meestal donker is. Zorg er dus voor dat je al je lampen oplaadt en goed vastzet op je fiets voordat je eropuit gaat. Vergeet ook niet om extra verlichting en een gereedschapsset voor je fiets mee te nemen voor het geval je schade oploopt, zoals lekke banden.