DHCH 2018
Image default
Mobiliteit

Verschil tussen heftruck en reachtruck?

Werk je met een reachtruck? Dan is het belangrijk om het verschil met een heftruck en reachtruck weten.

Reachtrucks zijn ontworpen om te werken in magazijnen met smalle gangpaden. Ze hebben twee buitenste poten die het lastgewicht verdelen; met een wielconfiguratie van twee of één wielen per poot. Het aandrijfwiel bevindt zich onder de bestuurderszitplaats. Bij het bedienen van de machine zit de bestuurder zijwaarts.  De wielbasis van een reachtruck heeft dezelfde lengte als een normale vorkheftruck met contragewicht; het lichaam is echter compacter. Bij het heffen van een last verplaatst een reachtruck de last terug binnen de wielbasis; Dit betekent dat er minder lading uit de reachtruck steekt, waardoor de reachtruck in veel smallere gangen kan werken.

Rijden met reachtruck

Officieel is arbeidsmiddelen de verzamelnaam voor heftruck, autolaadkraan, meeneemstapelaar, hoogwerker en nog veel meer machines welke het de mens door middel onder andere hydrauliek het werk makkelijker maken. Dit zijn mobiele arbeidsmiddelen, omdat ze immers verplaatsbaar zijn. Tevens is er Arbowetgeving op van kracht. Het is dus belangrijk dat je als bestuur bekwaam bent en weet aan welke regels jij je moet houden.

ETC beschikt over erkend gecertificeerde trainers die jou en jouw personeel kunnen trainen in een juist en vooral verstandig gebruik van jouw mobiele arbeidsmiddel. Je leert eenvoudig en snel een reachtruck besturen bij ETC.

https://eurotransportcollege.com/heftruck-en-reachtruck/