DHCH 2018
Image default
Vakantie

Waar moet je op letten als je samen met je gezien voordelig de vakantie door wilt komen?

Een gezinsvakantie kan aanzienlijk duurder zijn dan een vakantie met alleen je partner. In plaats van twee vliegtickets te kopen en een tweepersoonskamer in een hotel te huren, heeft u misschien vier of vijf Toverland tickets en minstens twee hotelkamers nodig.

Welke oplossingen zijn er voor gezinnen die niet te veel geld kunnen uitgeven aan leuke dingen tijdens de vakantie?

Gelukkig zijn er veel gezinsvriendelijke aanbiedingen die helpen om het budget op peil te houden. Toch zijn er een aantal aspecten waar u op kunt besparen.

Eten is een grote kostepost waar je op kunt besparen

Een kostenpost die vaak niet wordt herkend is het eten. Als je op vakantie bent, heb je vaak niet de mogelijkheid om te koken of ben je niet in de stemming om die vervelende gezinsroutine voort te zetten. Uit eten gaan is prima en zeker een essentieel onderdeel van de recreatie – u wilt immers genieten van uw verblijf. Maar dat betekent niet dat elk hapje ergens kant-en-klaar moet worden gekocht. Als u geen eten kunt meenemen, misschien omdat u met het vliegtuig gaat en uw bagage beperkt is, is het misschien de moeite waard om op uw bestemming een supermarkt te zoeken. En een broodje doet het bijvoorbeeld goed als vervanging voor een heel rondje hotdogs als middaghapje.

Vraag altijd goed na waar je verblijft hoe je het beste aan goedkope tickets kunt komen

Als u in een hotel verblijft, kunt u bij de receptie vragen of ze de minibar op uw kamers kunnen legen. Hoe dan ook, je moet zeker niet iets aanraken daarbinnen, want de prijs is normaal gesproken astronomisch. En op deze manier kunt u er gebruik van maken als koelkast om wat spullen te bewaren.

Laat je helpen door iemand die niet alleen uit is op je geld maar ook graag mee wilt denken naar jou budget

Als je de reis boekt en je bent niet te vastbesloten om naar een bepaalde locatie te gaan, kun je overwegen om naar een reisagent te gaan. Maak een budgetlimiet, en vraag hen wat ze ermee kunnen doen. Misschien wilt u ook eens kijken naar verschillende adviseurs, zodat u het beste aanbod kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld Iin plaats van naar een hotel te gaan, kan het huren van een vakantiehuis serieus goedkoper zijn. Als u een bevriend gezin heeft, misschien zelfs met kinderen, dan kunt u denken aan het delen van een groter huis. De sfeer is persoonlijker dan in een hotel, en meestal vindt u een kookgelegenheid – als u de gastronomische activiteiten in uw vrije tijd niet erg vindt. Als uw familie aandringt op een hotel, vertel hen dan wat voor leuke dingen u op uw reis kunt doen met al het geld dat u bespaart.

https://ticketforsale.nl/