DHCH 2018
Image default
Gezondheid

Waarom moet je als personal trainer kennis hebben van voeding?

Je hoeft als personal trainer geen opleiding te hebben afgerond. Je kan je gewoon inschrijven bij de kamer van koophandel en je kan beginnen. Helaas is dit makkelijk gezegd dan gedaan, en daarnaast kan het ook heel onverstandig zijn. Er wordt aangeraden om toch een soort van cursus of opleiding te doen. Dit omdat het gevaarlijk kan zijn als je mensen verkeerd gaat trainen, dit kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Daarnaast kom je ook minder professioneel over als je een personal trainer bent zonder papieren. Als personal trainer moet je veel weten van beweging en gezondheidsproblemen van mensen. Ook ga je als personal trainer schema’s maken voor beweging, maar ook voor voeding. Waarom je kennis moet hebben van voeding wordt hieronder uitgelegd.

Waarom is voeding zo belangrijk?

Sporten of gewoon regelmatig bewegen is erg belangrijk voor het menselijk lichaam. Alleen zonder goede voeding is het effect van veel sporten en bewegen bijna weg. Je hebt het vast vaak genoeg gehoord, ik eet nu een vette hap en dat kan, want heb al een half uur gewandeld. Helaas werkt het zo niet. We kijken als mensen vaak naar calorieën, maar zijn ook andere dingen waar we op moeten letten. Zo zijn eiwitten, koolhydraten en vetten erg belangrijk om een keuze te maken voor de juiste voeding. Veel mensen maken bijvoorbeeld verkeerde keuzes bij het afvallen. Op internet en in verschillende boeken zijn diëten te vinden die veel mensen gebruiken. Dan gaan ze een maandje minder eten of wat gezonder en dan vallen ze ook af, maar ja wat gebeurd er als het dieet er weer op zit, ja dan komen deze mensen weer even hard aan. Als personal trainer wil je het patroon van slecht eten en niet goed bewegen onderbreken. Daarom is het goed om veel te weten over wat de juiste voeding is. En ook mensen daar in te motiveren. Niet meteen mensen alles verbieden, maar gezonde opties geven. Je merkt het al, als personal trainer ben je meer dan alleen iemand die begeleid met sporten.

Hoe kom je meer te weten over de juiste voeding?

Misschien wil je personal trainer of fitnessinstructeur worden of je bent al personal trainer, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om meer te weten te komen over voeding. Zo is een mogelijkheid om een opleiding voor sport en voeding te volgen. In zo’n studie of cursus kan je al veel te weten komen over waar de juiste voeding aan moet voldoen. En kom je te weten hoe je een voedingsschema kan afstellen op een persoon of klant. Naast een opleiding volgen kan je op internet ook al veel vinden over juiste voeding. Pas hierbij wel op, want er is veel verkeerd nieuws wat circuleert op internet. Vaak is het verstandig om bij andere personal trainers een kijkje te nemen en dan bedoelen we de personal trainers met een papiertje natuurlijk.