DHCH 2018
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat Kost Een Crematie In Nederland? En Wat Is Cremeren Eigenlijk? Lees De Handige Tips Direct

We krijgen nog steeds de vraag, wat is een crematie, en soms nog belangrijker, wat kost een crematie eigenlijk in Nederland? Crematie is nu een steeds meer gebruikt alternatief voor begraven. Crematie is het verbranden van de resten – waarbij het lichaam wordt meegenomen en in een speciaal ontworpen oven wordt geplaatst met een intense hitte van ongeveer 2.200 graden Fahrenheit die het lichaam binnen een paar uur reduceert tot botfragmenten en as.

Waarom zijn crematies soms ingewikkeld uit te voeren

De rook en gassen uit de oven worden gerecirculeerd zodat ze niet in de open lucht ontsnappen. De bot assen wordt opgevangen in een speciale ruimte onder de crematiekamer. Na afloop van de procedure wordt de as in een urn of container geplaatst en aan de familie van de overledene gegeven of op een vooraf aangewezen wijze verwijderd, zoals bij verstrooiing op zee, in de tuin of op een begraafplaats.

Hoe wordt het as na een crematie genoemd?

De as wordt cremaine genoemd.  Sommige families houden de as liever in hun huis in een speciale container of crematie-uier.  Anderen geven er de voorkeur aan om de cremains te verspreiden over de oceaan, de rivier, de beek of de grond.  Gezinnen kunnen ervoor kiezen om de cremains in een urn te bewaren voor een begrafenis met een gedenksteen die op de begraafplaats is geplaatst.

In Amerika wordt er een boom geplaatst na de crematie

In de Verenigde Staten hebben sommigen een boom geplant in een gedenktuin boven de plek waar hun as is uitgestrooid of begraven. Op sommige locaties is de verspreiding van resten wettelijk niet toegestaan, dus kan men het beste eerst advies inwinnen bij de begrafenisondernemer of de herdenkingsvereniging.

Wat voor urnen worden er allemaal gebruikt voor een crematie?

De crematie-urnen die gebruikt worden om de crematie te huisvesten zijn gemaakt van hout, tin, marmer of een combinatie van metalen en hout. De kosten voor crematie-urnen variëren overal van $100 tot meer dan $1000. De crematie-urnen worden vanuit het crematorium naar de begrafenisonderneming teruggestuurd met een certificaat van crematie.

  • Dit is veel goedkoper dan de traditionele begrafenis. De kosten van de crematie variëren van $500 tot $1000. Velen kiezen voor cremeren vanwege de grotere kosten van de traditionele begrafenis, waarbij sommigen ook geloven in het as tot as, stof tot stof concept.
https://uitvaartpolis-online.com