DHCH 2018
Image default
Banen en opleidingen

Wees zeker met je loopbaanoriëntatie

Loopbaanoriëntatie is een woord wat vaak opkomt wanneer het gaat om scholieren en studenten die een studie moeten kiezen. Maar ook werkende mensen kunnen veel baat hebben bij loopbaanoriëntatie later in hun carière. Iedereen leert nieuwe vaardigheden, krijgt nieuwe inzichten, manieren van denken, interesses en dromen. Niemand blijft zijn hele leven het zelfde. Waarom zou je dan je hele leven dezelfde baan blijven doen? Wanneer je het gevoel hebt dat je vast zit en niet meer blij bent met je baan, dan is het tijd voor jou om loopbaanoriëntatie een kans te geven!

Wie heeft er baat bij?

Zowel organisaties als werknemers hebben er baat bij wanneer iemand een loopbaanoriëntatie doet. Wanneer mensen blij zijn met hun werk, er graag veel liefde in stoppen en er zelf ook voldoening uit halen, is de kans dat ze uit een bedrijf of fuctie vallen veel kleiner. Wanneer werknemers dit niet hebben, is hun productiviteit en hun algemene levenslust lager en hebben ze meer kans op psychische aandoeningen zoals depressie. Daarnaast is de kans dat er ontslag wordt genomen of dat werknemers zelf opstappen, en dat is voor niemand gunstig. Wanneer je een loopbaanoriëntatie doet, vergroot je dus niet alleen de kans dat je een leuke baan vindt, maar ook word je gelukkiger, haal je voldoening uit wat je doet en heb je een mooie carière voor je liggen die echt bij je past! En daarbij krijg je ook nog een organisatie die achter je staat en volledig bij je past!

Hoe werkt het?

Tijdens het gesprek met de oriëntatiebegeleider worden je normen en waarden besproken. Daarnaast kijken we naar je eigenschappen en kwaliteiten. Door te kijken naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en dit te koppelen met alles wat jou vormt, vinden we samen de best aansluitende functie voor jou!