DHCH 2018
Image default
Financieel

44% van de huiseigenaren is van plan om dit jaar te renoveren

Je huis renoveren is een geweldige manier om je woonruimte comfortabeler te maken. Het kan zijn dat u tijdens de renovatie ook verkoopwaarde aan uw huis toevoegt.

In een recente LightStream-enquête zei 44% van de huiseigenaren dat ze van plan zijn hun eigendommen dit jaar te renoveren. Dat is een stijging ten opzichte van 2021, toen slechts 39% van de huiseigenaren renovatieplannen had.

Maar als je geen stapel geld op je spaarrekening hebt staan voor verbetering van je huis, moet je misschien lenen geld om uw renovatie te laten draaien. Hier zijn enkele opties om te overwegen.

1. Sluit een renovatielening af

Een renovatielening is een persoonlijke lening bestemd voor woningverbeteringen. Het voordeel van het krijgen van een renovatielening is dat u mogelijk relatief voordelig kunt lenen. En als je een goede kredietscore hebt, kun je een lage rente op je lening krijgen.

Bovendien zijn persoonlijke leningen ongedekt, dus ze zijn niet gebonden aan een specifiek activum. Als u achterloopt met uw leningbetalingen, loopt u niet het risico uw huis te verliezen zoals u zou doen met een home equity-lening of kredietlijn (HELOC).

Dit wil niet zeggen dat u dat zou moeten doen niet bijhouden met uw lening betalingen. Achterblijven bij een leningverplichting kan ernstige schade aan uw credit score veroorzaken en andere ongunstige gevolgen hebben. Maar als je het niet prettig vindt dat je huis als onderpand voor een lening dient, dan is een persoonlijke lening wellicht de beste keuze.

2. Tik op uw eigen vermogen

Tegenwoordig zitten Amerikaanse huiseigenaren op recordniveaus van eigen vermogen dankzij een stijging van de huizenwaarde. Overwaarde verwijst naar het deel van uw huis dat u volledig bezit, en het is het verschil tussen de marktwaarde van uw huis en uw hypotheeksaldo. Met deze overwaarde kun je weer andere zaken regelen, zo hoef je voor een rijbewijs geld lenen niet meer te doen.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw eigen vermogen kunt gebruiken om een renovatie te financieren. Ten eerste kunt u een lening met eigen vermogen afsluiten, waarbij u een forfaitair bedrag leent en dit in de loop van de tijd afbetaalt. Het kan zijn dat u een nog lagere rente kunt krijgen voor een lening met eigen vermogen dan voor een persoonlijke lening.

Een HELOC is een andere optie die het bekijken waard is voor een renovatie, vooral als u weet niet precies hoeveel het werk u uiteindelijk gaat kosten. Met een HELOC hoeft u niet de volledige kredietlijn te gebruiken waarvoor u bent goedgekeurd. Als uw renovatie uiteindelijk minder kost, kunt u minder lenen – en rente opbouwen voor een kleiner bedrag.

Een laatste optie om naar te kijken voor het aanboren van overwaarde is een cash-out herfinanciering, waarmee u uw bestaande hypotheek omruilen voor een nieuwe met een hoger saldo dan uw huidige saldo. Dat extra geld is geld dat u vervolgens voor elk doel kunt gebruiken, bijvoorbeeld om een renovatie te financieren.

Het nadeel van een contante herfinanciering is dat u een hele nieuwe hypotheek moet afsluiten. Maar het voordeel is enorm – het potentieel voor grote besparingen op het bedrag dat u leent. Dat komt omdat de hypotheekrente nu nog steeds op een concurrerend niveau is. Als u een geldsom leent via een uitbetalingsherfinanciering om te renoveren, betaalt u mogelijk minder rente dan bij een van de bovengenoemde opties. Wil je nou de beste rente krijgen? Neem dan eens een kijkje op https://www.spaarbuidel.nl.

Wat is de juiste beslissing?

Als je dit jaar wilt renoveren, heb je opties – vooral als je al een tijdje in je huis woont en er behoorlijk wat overwaarde in hebt opgebouwd. Doe wat onderzoek, zodat u de meest betaalbare manier kunt vinden om te lenen.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen-zonder-bkr/