DHCH 2018
Image default
Financieel

Schuldsanering voor bedrijven in Huizen

Regelmatig komt het voor dat bedrijven in Huizen, of waar dan ook in Nederland, een beroep doen op de schuldsanering. Dit doen zij omdat de schulden stijgen, het aantal schuldeisers toeneemt en er geen voor de hand liggende oplossing is. Om in aanmerking te komen voor de schuldsanering dient de ondernemer aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dienen de schulden te zijn ontstaan zonder dat dit direct aan de ondernemer te verwijten valt. Ook dient het verleden van een schuldenaar “schoon” ofwel schuldenvrij te zijn. 

Doel van schuldsanering voor bedrijven in Huizen

Het uiteindelijke doel van de schuldsanering is om de openstaande schulden aan de schuldeisers (voor zover mogelijk) af te lossen. Zij hebben immers recht op dit geld en wachten al lange tijd op afbetaling. Dit creëert tegelijkertijd ruimte voor de ondernemer die zijn of haar boekhouding gestaag weer op orde ziet komen. Het aflossen van de schulden is over het algemeen een meerjarenplan, maar indien alles volgens afspraak verloopt kun je als ondernemer na uiterlijk vijf jaar weer met een schone lei beginnen. 

Een ervaring rijker

Hoewel je vermogen ongetwijfeld niet explosief groeit als je in de schuldsanering zit, ben je ondanks alles toch een ervaring rijker. Bedenk goed dat dit het risico is van zelfstandig ondernemen en dat het veel meer ondernemers een keer overkomt. Het hoeft echt niet het einde te zijn van je carrière.  

Bron: schuldsanering bedrijven Huizen