DHCH 2018
Image default
Financieel

Is een home equity lening beter dan een persoonlijke lening?

Er zijn voordelen aan het lenen tegen uw huis wanneer de optie bestaat. Maar er zijn ook nadelen om te overwegen.

Er zijn voordelen aan het lenen van uw huis als de optie bestaat. Maar er zijn ook nadelen om te overwegen. Bekijk ze op https://zonder-bkr-lenen.com/

Er komt waarschijnlijk een moment in je leven dat je geld moet lenen, of het nu gaat om een dure reparatie aan huis of om de auto te repareren die je elke dag nodig hebt om naar je werk te gaan. Idealiter zou het geld om dat probleem aan te pakken van uw spaarrekening moeten komen.

Maar als je geen noodfonds hebt, heb je misschien geen andere keuze dan dat geld te lenen. Dat kan betekenen dat u zich in een positie bevindt waarin u moet kiezen tussen een lening met eigen vermogen en een persoonlijke lening. De vraag is: wat is de betere optie?

Wat is een lening met eigen vermogen?

Een lening met eigen vermogen is een som geld die u leent waarbij uw huis als onderpand wordt gebruikt. Eigen vermogen wordt gedefinieerd als het deel van uw huis dat u volledig bezit en wordt berekend door de waarde van uw huis te nemen en uw uitstaande hypotheeksaldo af te trekken. Dus als u € 100.000 schuldig bent aan een huis ter waarde van € 160.000, heeft u € 60.000 aan eigen vermogen.

Om in aanmerking te komen voor een lening met eigen vermogen, heeft u over het algemeen minimaal 20% overwaarde in uw eigendom nodig. Maar als je het eenmaal hebt, is het vrij eenvoudig om die lening te krijgen, omdat je huis als onderpand wordt gebruikt om de lening veilig te stellen. Dit betekent dat als u uw lening niet betaalt, uw geldschieter zijn geld kan terugvorderen door uw eigendom af te schermen en de opbrengst van de verkoop te innen.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarvoor u geen activa als onderpand hoeft te stellen. In plaats daarvan kunt u in aanmerking komen voor een persoonlijke lening op grond van een goede kredietscore. Banken en kredietverenigingen zijn een goede optie voor persoonlijke leningen, en het bedrag waarvoor u in aanmerking komt, hangt af van hoe sterk uw krediet is en hoe uw bestaande schuldbetalingen eruitzien.

Wat is de betere keuze?

Als uw krediet niet geweldig is, kan een lening met eigen vermogen een gemakkelijkere manier zijn om geld te lenen, op voorwaarde dat u over het nodige eigen vermogen beschikt. Zelfs als uw krediet sterk is, kan een lening met eigen vermogen gemakkelijker in aanmerking komen als u een groter bedrag wilt lenen.

Bovendien is de rente die u betaalt voor een lening met eigen vermogen over het algemeen lager dan wat u zou betalen voor een persoonlijke lening. En als u dat geld gebruikt voor het verbeteren van uw huis, heeft u misschien de mogelijkheid om de rente van uw overwaarde af te trekken van uw belastingaanslag. Om hier meer over te weten ga dan naar de informatie op: https://leningmetbkr.com/.

Aan de andere kant kan het veel minder tijd kosten om een persoonlijke lening af te ronden , wat betekent dat u sneller toegang krijgt tot het geld dat u nodig heeft. En hoewel u over het algemeen een hogere rente betaalt voor een persoonlijke lening dan voor een lening met eigen vermogen, is deze goedkoper dan de rente die u normaal gesproken op een creditcard betaalt.

Nog iets om over na te denken: als u uw hypotheeklening niet terugbetaalt, loopt u het risico uw huis te verliezen. Als u achterloopt op een persoonlijke lening, kan uw kredietscore een flinke deuk oplopen, maar u loopt niet het risico het dak boven uw hoofd te verliezen.

Uiteindelijk moet u de voor- en nadelen van beide opties afwegen om te beslissen welke financieringskeuze voor u de beste is. En welke u ook kiest, zorg ervoor dat u uw betalingen bijhoudt om ongewenste gevolgen te voorkomen.

Ons team van onafhankelijke experts heeft zich verdiept in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

https://zonder-bkr-lenen.com/leningen/19000-euro-lenen/