DHCH 2018
Image default
Auto’s en Motoren

De onderdelen van het rijvaardigheidsprogramma

Het theorie-examen is een vast onderdeel van het programma dat mensen afwerken wanneer zij hun rijbewijs willen halen. Naast het theorie-examen dient men ook het praktijkexamen af te leggen. Wanneer dit examen met een positief resultaat is afgelegd dan is men geslaagd voor het rijbewijs. Er is overigens ook nog de keuze voor de tussentijdse toets. Deze toets probeert mensen voor de bereiden op het praktijkexamen. Er worden immers dezelfde stappen doorlopen tijdens deze toets. Het enige verschil met het praktijkexamen is dat de er een vrijstelling voor de speciale verrichtingen kan worden behaald tijdens deze toets.

Een vrijstelling

Dit zorgt ervoor dat men tijdens het praktijkexamen deze verrichtingen niet meer hoeft uit te voeren. Dit geldt overigens ook voor het bekijken van de diverse onderdelen van de auto onder de motorkap. Door deze met een positief resultaat af te sluiten op de tussentijdse toets krijgt men deze vrijstelling voor het praktijkexamen.

Goed voorbereidt voor het theorie-examen

Voor dat je hieraan kunt beginnen zul je als eerste je autotheorie moeten halen. Dit examen bestaat uit een aantal vragen die zich in de praktijk kunnen voordoen. Door deze vragen juist te beantwoorden kan iemand ervoor zorgen dat het theorie-examen goed wordt afgesloten. Dit examen is dan vervolgens een halfjaar geldig. Na dit halve jaar dient de persoon in kwestie opnieuw het thoerie-examen af te leggen. Door gebruik te maken van oefenexamens autotheorie kan iemand de toets nabootsen. In de oefenexamens autotheorie staan namelijk vragen die ook in het theorie-examen voor kunnen komen. Zo ben je dus goed voorbereidt op het theorie-examen.

https://theorie-oefenexamen.nl/