DHCH 2018
Image default
Woning en Tuin

De verschillende stijlen eenpersoonsbedden

Eenpersoonsbedden vind je in ontzettend veel verschillende designs. Waar eenpersoonsbedden veel verschillende doelgroepen kent, zoals kinderen, volwassenen en senioren zie je dat er ontzettend veel verschillende bedden zijn. Een eenpersoonsbed is geen uniform product. Iedereen wil een bed kopen dat volledig voldoet aan zijn of haar wensen. Een eenpersoonsbed moet er leuk uitzien en een goed slaapcomfort bieden! Over smaak valt te twisten. Daardoor krijg je hier een overzicht van een aantal stijlelementen waarin eenpersoonsbedden van elkaar verschillen. En voor welke doelgroep(en) deze designs het meeste worden verkocht. Lees snel verder om meer te lezen over verschillende eenpersoonsbedden

Neutraal en clean houtkleur

De populairste stijl onder alle eenpersoonsbedden, is een clean, natuurlijke look. Deze past uitstekend in bijna alle slaapkamers. Je zorgt door middel van deze uitstraling voor een moderne slaapkamer. Leeftijd speelt geen rol binnen deze stijlcategorie. Je ziet dit type eenpersoonsbed bij tieners, volwassenen en senioren. Het hout kan zijn afgewerkt met een matte of glanzende finish. Sommige van deze bedden zijn gemaakt van spaanplaat, afgewerkt met een houten fineerlaag. De kleur hiervan varieert van grijs, geel, zwart tot en met roodbruin. 

In een hippe kleur

In deze moderne tijd is het ook goed mogelijk om te gaan voor een zeer moderne kleur! Zo kwamen wij een metalen eenpersoonsbed tegen in de kleur geelgroen. Dat ontzettend hip staat wanneer je dat combineert met de modieuze kleur zeegroen. Maar ook cremekleur en mokkabruin doen zeer modern en van deze tijd aan! Ook antraciet is een stijlvolle kleur. Een categorie bedden die ontzettend hip zijn zijn boxsprings voor één persoon. Hippe eenpersoonsbedden worden veelal gekocht voor tieners en jongvolwassenen.

Metalen eenpersoonsbedden

Een metalen bed geeft een totaal andere look and feel mee dan deze gemaakt zou zijn van hout. Een metalen eenpersoonsbed heeft iets romantisch en chiques, maar is daarentegen ook altijd weer simpel en eenvoudig. Minimalistisch maar toch ook weer bijzonder. Het leuke aan een metalen bed is dat het hoofd en voeteneinde in zeer veel verschillende designs wordt gemaakt. Bij een houten bed zullen de beduiteindes meer op elkaar lijken.

Romantisch en luxe

Een eenpersoonsbed hoeft niet standaard en kinderlijk te zijn. Sommige bedden zijn afgewerkt met (kunst)leer, elegante mangohuten pouten of gecapitonneerde hoofdborden. Dit zijn stijlelementen die een bed er romantisch uit laten zien. Dit eenpersoonsbed doet het erg goed onder volwassenen en senioren.

Landelijk en antiek

Voor senioren en volwassenen met een traditionele of antieke smaak zijn er eenpersoonsbedden verkrijgbaar die nieuw zijn, maar niet nieuw lijken. Hierdoor kan je extra lang met dit nieuwe bed doen, zonder hierbij je interieur aan te passen naar een meer modernere tijd. Het wordt namelijk steeds lastiger om een echt oud antiek of landelijk eenpersoonsbed te vinden waarvan er niet één of meerdere bedonderdelen aan vervanging toe zijn.

Eenpersoonsbedden met opbergruimte

Een kajuitbed is een subtype eenpersoonsbed met lades onder het bed. Hierdoor wordt veel ruimte bespaart! Het is een handig eenpersoonsbed voor op kleine slaapkamers. Zoals een kinder slaapkamer, logeerkamer, of studentenkamer. 

Eenpersoonsbed in je favoriete thema

Last but not least zijn er vele eenpersoonsbedden voor jonge kinderen te verkrijgen in thema’s. Zoals een bed van Spiderman of Cars bijvoorbeeld. Of een autobed, dat er ook echt daadwerkelijk uit ziet als een echte Lamborgini! Maar ook tipibedden en prinsessenbedden kunnen worden gekocht.